Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Uniunea Europeană și Turcia vor relua din 30 iunie negocierile de aderare

Uniunea Europeană și Turcia vor relua din 30 iunie negocierile de aderare

Un articol de: - 22 Iun 2016, 18:32
Uniunea Europeană și Turcia vor relua din 30 iunie negocierile de aderare Externe

Oficialii europeni și turci vor deschide începând cu 30 iunie un nou capitol în cadrul tratativelor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană. Acest capitol presupune chestiunile bugetare, măsuri venite ca efect la acordul privind migrația pe care cele două părți l-au semnat în luna martie.

Discuțiile privind intrarea Turciei în Uniunea Europeană este unul din motivele prin care tabară pro-Brexit cere britanicilor să voteze pentru ieșirea din UE, încercând să inspire teama că turcii, un popor de 76 de milioane de persoane, ar putea să emigreze în masă către Europa și în Marea Britanie odată cu deschiderea porților prin aderarea Turciei.

Mai mulți lideri europeni, precum premierul britanic David Cameron sau cancelarul german Angela Merkel, au atras atenția că această aderare  ''nu e la ordinea zilei'' și că negocierile sunt înterprinse ''cu o problemă deschisă'', conform Agerpres. De altfel, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a exclus orice nou membru stat până în 2020.

Negocierile privind aderarea Turciei au fost deschise încă din 2005, dar au stagnat foarte mult, fiind relansate abia în toamna anului trecut ca rezultat al încercării oficialilor de la Bruxelles de a opri afluxul de sute de mii de migranți ce vin în Europa.

Citeşte mai multe despre:   Turcia,   Uniunea Europeana,   aderare,   migranti