?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Unul dintre cei mai renumiţi doctori din Franţa, decizie care a şocat societatea: Nu va mai face avorturi deși conduce uniunea ginecologilor-obstreticieni

Unul dintre cei mai renumiţi doctori din Franţa, decizie care a şocat societatea: Nu va mai face avorturi deși conduce uniunea ginecologilor-obstreticieni

Un articol de: B1.ro - 12 Sep 2018, 20:27
Externe

Preşedintele Uniunii Naţionale de Ginecologie-Obstetrică din Franţa refuză să mai facă operaţii de avort! Decizia anunţată într-un interviu pentru "Quotidien" a produs reacţii multiple, iar organizaţia pe care o conduce s-a disociat de acesta.

Cu toate că a afirmat că nu susţine că avortul este o crimă, doctorul Bertrand de Rochambeau a arătat că nu doreşte să mai facă lucruri în care nu crede.

"Îmi fac meseria cu multă dedicaţie. Mă trezesc la orice oră, noaptea, fac operaţii extrem de dificile cu multe sentimente, aşa că lucruri în care nu cred, nu le mai fac deloc", a fost afirmaţia celebrului medic care a aprins spiritele.

"Nu suntem aici ca să luăm vieţi", a mai afirmat doctorul, moment în care jurnalista care îi lua interviul a intervenit: "nu este crimă să faci un avort". "Da, doamnă".

După ce jurnalista a insistat că nu este crimă nu doar pentru că nu scrie asta în codul penal ci şi pentru că e dreptul fiecărei femei să facă ce vrea cu corpul său.

"Aceasta este opinia dumneavoastră! Eu, ca doctor, nu sunt forţat să vă împărtăşesc opinia, şi dacă nu o am, legea mă protejează pe mine şi conştiinţa mea", a explicat medicul.

Uniunea s-a distanţat imediat de comentariile doctorului care au provocat o dezbatere aprinsă în mediul online.
 

 
 
 
Loading...