Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Urșii, motiv de DISPUTĂ APRIGĂ în Franța (VIDEO)

Urșii, motiv de DISPUTĂ APRIGĂ în Franța (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 04 Mar 2018, 10:12
Urșii, motiv de DISPUTĂ APRIGĂ în Franța (VIDEO) Externe

Dispută aprinsă în Franţa după ce mai mulţi ecologişti au cerut reintroducerea urşilor în Pirineii francezi. În timp ce conservaţionştii încearcă să aducă noi specimene de urşi în Franţa, fermierii protestează. Aceştia spun că animalele de pradă le vor ataca turmele şi vor provoca pagube majore.

Canellito şi Néré sunt singurii urşi rămaşi în Pirineii Francezi, asta după ce ani de vânătoare şi dezvoltarea puternică a oraşelor au dus la dispariţia speciei de pe teritoriul francez, informează B1 TV .

În anii 90, mai multe exemplare au fost aduse din Slovenia.

Cei doi masculi s-ar putea alătura unui grup de urşi, precum cel din apropierea graniţei cu Spania. Însă ecologiştii spun că este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple, pentru că animalele ar trebui să se lupte cu alţi masculi pentru a avea şansa la împerechere.

Tocmai de aceea, ar fi necesară  indroducerea altor exemplare, de data aceasta femele. Ursoaicele ar veni tot din Slovacia şi ar urma să fie aduse primăvara, la timp pentru momentul în care urşii ies din hibernare. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

De cealaltă parte, fermierii spun că animalele vor provoca doar daune şi pot ataca turmele de oi. Mai mulţi fermieri s-au filmat cu puşti declarând că nu le va fi frică să acţioneze dacă urşii vor deveni o prezenţă constantă în pădurile franceze. 

Un sondaj arată că 84% dintre cei chestionați ar vrea ca urşii să se reîntoarcă în pădurile din Pirinei, iar ministrul mediului Nicolas Hulot a numit urşii o "specie iconică", dar nu a aprobat încă mişcarea conservaţioniştilor.  

Citeşte mai multe despre:   Franta\,   fermieri,   Pirinei