Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ursula von der Leyen, mesaj cu ocazia inaugurării lui Joe Biden: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă

Ursula von der Leyen, mesaj cu ocazia inaugurării lui Joe Biden: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă

Un articol de: George Lupu - 20 Ian 2021, 12:41
Ursula von der Leyen, mesaj cu ocazia inaugurării lui Joe Biden: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă Sursa Foto: jurnal.md Externe

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj cu ocazia învestiturii viitorului președinte al SUA, Joe Biden. Șefa Comisiei Europene precizează că „după patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă”, scrie Reuters.  La rândul său, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că relaţia transatlantică, ce a suferit mult în ultimii patru ani, poate fi acum revitalizată.

 

Șefa Comisiei Europene, despre inaugurarea lui Joe Biden

 

UE este gata de un nou început în relația cu Washingtonul și asigură că blocul se va strădui să reglementeze marile companii americane de tehnologie, făcând apel la standarde globale.

Totodată, Ursula von der Leyen a salutat interdicția lui Trump pe platforma Twitter, însă a adăugat că o decizie de acest fel trebuie luată în conformitate cu anumite legi și reguli în vigoare și nu trebuie să fie o hotărâre arbitrară luată de directorii executivi din Silicon Valley.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că relaţia transatlantică, ce a suferit mult în ultimii patru ani, poate fi acum revitalizată.

„În prima zi a mandatului său, îi adresez o propunere solemnă noului preşedinte. Haideţi să construim un nou pact fondator pentru o Europă mai puternică, pentru o Americă mai puternică şi pentru o lume mai bună. Această nouă agendă pentru Europa şi pentru SUA pe care dorim să o prezentăm este o agendă ambiţioasă şi, iată de ce, în această primă zi a mandatului său, doresc să-l invit pe preşedintele Biden în Europa pentru a participa la o reuniune extraordinară a Consiliului European la Bruxelles, reuniune care s-ar putea desfăşura în paralel cu un summit al NATO”, a continuat înaltul demnitar european.

Charles Michel a discutat marţi seară cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, despre posibilitatea organizării unei reuniuni europene în acelaşi timp cu summitul NATO la care va participa Joe Biden. Datele urmează să fie stabilite şi depind de evoluţia pandemiei de COVID-19.

Citeşte mai multe despre:   Ursula von der Leyen,   Donald Trump,   Joe Biden