Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene: Aș lua vaccinul AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori, cum le-aș lua și pe cele de la Moderna și Pfizer-BioNTech

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene: Aș lua vaccinul AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori, cum le-aș lua și pe cele de la Moderna și Pfizer-BioNTech

Un articol de: Vladimir Ionescu - 24 Feb 2021, 13:08
Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene: Aș lua vaccinul AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori, cum le-aș lua și pe cele de la Moderna și Pfizer-BioNTech foto: Hepta.ro / DPA Images / Etienne Ansotte Externe

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a declarat că ar primi cu bucurie vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, în contextul în care oficialii caută modalități pentru a da un imbold de încredere în acest ser și pentru a se asigura că dozele refuzate de germanii sceptici nu se vor risipi, transmite Reuters.

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, e încrezătoare în cele trei vaccinuri aprobate la nivelul UE (Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca)

 

Observațiile făcute de președinta Comisiei Europene au venit pe fondul îngrijorărilor tot mai mari că declarațiile nefavorabile ale unor oficiali de top de pe continent, printre care și președintele francez Emmanuel Macron, au stârnit o oarecare neîncredere în unul dintre cele trei vaccinuri aprobate până acum la nivelul UE, încetinind astfel desfășurarea campaniilor de imunizare.

În februarie, Emmanuel Macron declara că Marea Britanie a riscat autorizând vaccinul AstraZeneca atât de rapid. Totodată, un studiu german oficial a depistat probe care sugerează că, deși este eficient, acest ser ar putea efecte adverse mai severe decât celelalte două.

„Aș lua vaccinul AstraZeneca fără să mă gândesc de două ori, la fel ca pe produsele de la Moderna și BioNTech-Pfizer”, a declarat Ursula von der Leyen, pentru Augsburger Allgemeine.

În Germania este preferat preponderent vaccinul produs de americanii de la Pfizer și germanii de la BioNTech, iar acest lucru a generat un număr tot mai mare de doze nefolosite de la AstraZeneca, astfel că diverși oficiali și politicieni s-au întrecut în a propune metode pentru a se asigura că acestea nu se risipesc, precum distribuirea lor către cele 3.000 de persoane fără adăpost din Berlin sau chiar către poliție.

1,4 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate în România până marți, la ora 17

 

În România au fost administrate 1,4 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, de la debutul campaniei naționale de imunizare și până marți, la ora 17. Dintre acestea, cele mai multe au provenit de la Pfizer-BioNTech (circa 1,27 milioane), iar restul au fost furnizate de Moderna (aproape 78.000) și AstraZeneca (aproximativ 81.000).

Astfel, în țara noastră, au fost vaccinate deja mai bine de 836.000 de persoane, dintre care peste 601.000 au primit inclusiv doza de rapel.

Ca nivel de reacții adverse, cele mai multe au fost înregistrate la administrarea serului de la Pfizer-BioNTech (3.415). La vaccinarea cu AstraZeneca s-au contabilizat 899 de reacții adverse, iar la Moderna, 262.

Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

Citeşte mai multe despre:   Ursula von der Leyen