Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vaccinările cu serul dintr-un lot de doze AstraZeneca, suspendate într-un land din Austria după ce o femeie a murit iar alta a suferit complicații grave / Reacția companiei

Vaccinările cu serul dintr-un lot de doze AstraZeneca, suspendate într-un land din Austria după ce o femeie a murit iar alta a suferit complicații grave / Reacția companiei

Un articol de: Elena Stanciu - 07 Mar 2021, 17:28
Vaccinările cu serul dintr-un lot de doze AstraZeneca, suspendate într-un land din Austria după ce o femeie a murit iar alta a suferit complicații grave / Reacția companiei FOTO: Hepta.ro Externe

Vaccinările cu serul dintr-un lot de doze AstraZeneca au fost suspendate în landul Carintia din Austria, după ce o femeie a murit iar alta a suferit complicații grave în urma administrării vaccinului, informează Reuters. Este vorba despre o măsură de precauție care a fost luată, în condițiile în care au loc investigații cu privire la cele două cazuri. Anunțul a fost făcut, duminică, de reprezentanții Agenției Naționale de Sănătate.

„Nu am avut probleme cu vaccinul Astra Zeneca din Carintia. Dar nu vom mai folosi vaccinurile din acest lot”, a declarat Gerd Kurath, purtătorul de cuvânt al echipei guvernamentale care gestionează epidemia de coronavirus. 

 

Austria: O femeie a murit și alta a suferit complicații grave după administrarea serului AstraZeneca. Cazurile sunt investigate 

 

„Biroul Federal pentru Siguranţă în Îngrijirea Medicală (BASG) a primit două informări în legătură temporală cu vaccinarea din aceeași tranșă din vaccinul AstraZeneca în clinica din districtul Zwettl”, se arată în anunțul citat.

„Ca măsură de precauţie, stocurile rămase din lotul respectiv de vaccin nu mai sunt folosite”, au mai precizat autoritățile austriece.

Potrivit sursei citate, o femeie în vârstă de 49 de ani a murit ca urma a unor tulburări severe de coagulare a sângelui, în timp ce o alta, de 35 de ani, a suferit o embolie pulmonară și se află în proces de recuperare. Presa austriacă precizează că ambele femei erau asistente la o clinică din Zwettl.

BASG transmite că ”în prezent, nu există dovezi ale unei relații cauzale cu vaccinarea”.

În același timp, Biroul Federal pentru Siguranţă în Îngrijirea Medicală precizează că tulburările de coagulare a sângelui nu sunt menționate printre reacțiile adverse ale vaccinului AstraZeneca, însă pentru a fi exclusă complet orice legătură cu administrarea serului investigația continuă.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

 

Ce a transmis un purtător de cuvânt al AstraZeneca

 

Între timp, o reacție a venit și din partea unui purtător de cuvânt al companiei AstraZeneca.

„Nu au fost confirmate evenimente adverse grave asociate vaccinului”, a declarat acesta, potrivit Reuters, adăugând că toate loturile sunt supuse unor controale de calitate stricte și riguroase.

Studiile și experiența reală de până acum sugerează că vaccinul este sigur și eficient și a fost aprobat pentru utilizare în peste 50 de țări, a mai precizat reprezentantul AstraZeneca, menționând și că compania este în contact cu autoritățile austrice și susține pe deplin acheta.

La sfârșitul lunii ianuarie, autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană au aprobat folosirea vaccinului AstraZeneca, menționând că este eficient și sigur. Ulterior, la jumătatea lunii februarie, Organizația Mondială a Sănătății a listat produsul pentru uz de urgență.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Austria,   AstraZeneca