Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vaccinul de la AstraZeneca ar putea fi administrat doar pe bază de semnătură în Franța, pentru persoanele sub 55 de ani

Vaccinul de la AstraZeneca ar putea fi administrat doar pe bază de semnătură în Franța, pentru persoanele sub 55 de ani

Un articol de: George Lupu - 04 Mai 2021, 13:07
Vaccinul de la AstraZeneca ar putea fi administrat doar pe bază de semnătură în Franța, pentru persoanele sub 55 de ani Foto: Hepta - Zuma Press / Thiago PrudêNcio Externe

Persoanele cu vârsta sub 55 de ani ar putea să se vaccineze în franța cu serul de la AstraZeneca, doar pe baza semnăturii proprii prin care își dau acordul în acest sens. Măsura ar putea intra în vigoare, doar după ce autoritatea sanitară îşi dă acordul în acest sens, în vederea creşterii ratei de utilizare a acestui vaccin, care este în prezent de 70-75%.

 

Vaccinul AstraZeneca administrat doar pe bază de semnătură în Franța, pentru peroanele sub 55 de ani

 

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat că Înalta Autoritate pentru Sănătate (Haute Autorité de Santé) trebuie să se pronunţe asupra extinderii administrării acestui vaccin, rezervat doar celor peste 55 de ani, şi persoanelor sub această vârstă care îşi dau consimţământul în scris.vaccin.

Olivier Veran a insistat că "AstraZeneca este un vaccin eficient, sigur pentru persoanele din anumite categorii de populaţie, mai ales pentru cei tineri, iar autorităţile sanitare spun că este nevoie de puţin timp

Potrivit lui, trebuie analizat dacă administrarea acestui vaccin va fi continuată doar în cazul celor peste 55 de ani, sau dacă "se autorizează şi pentru restul populaţiei, cu informarea cetăţenilor".

Veran a explicat că există ţări precum Spania unde rata de utilizare a vaccinului de la AstraZeneca este de peste 90% şi, având în vedere că francezii "nu sunt esenţial diferiţi de spanioli, nu există motive" pentru a face acelaşi lucru.

 

Cât de eficiente sunt vaccinurile de la AstraZeneca


O singură doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca poate reduce transmiterea Covid-19 cu aproape jumătate în aceeaşi familie, unde riscul de infectare este mare, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie de Direcția engleză de sănătate publică, potrivit Agerpres.Vești excelente! Se oferă câte 1 milion de dolari pentru 5 persoane care se vaccinează împotriva COVID-19

Persoanele infectate cu virusul la trei săptămâni după administrarea unei doze de vaccin sunt cu 38% până la 49% mai puţin susceptibile să transmită virusul membrilor familiei lor decât cele care nu au fost vaccinate, transmite Public Health England (PHE).

Nivelul de protecție, observat în jurul celei de-a paisprezecea zi după vaccinare, este similar, indiferent de vârsta persoanei vaccinate sau a membrilor familiei.

"Este o veste fantastică. Ştiam deja că vaccinurile salvează vieţi şi acest studiu, cel mai complet efectuat în condiţii reale, arată, de asemenea, că reduc transmiterea acestui virus mortal", şi-a exprimat satisfacţia ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

Studiul a urmărit 57.000 de persoane din 24.000 de familii în care o persoană vaccinată a fost testată pozitiv şi le-a comparat cu aproape un milion de contacte de persoane nevaccinate.

Citeşte mai multe despre:   AstraZeneca,   COVID-19