Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vaccinul dezvoltat Oxford şi AstraZeneca ar putea fi comercializat înainte de Crăciun. Mare Britanie a solicitat evaluarea în regim de urgență

Vaccinul dezvoltat Oxford şi AstraZeneca ar putea fi comercializat înainte de Crăciun. Mare Britanie a solicitat evaluarea în regim de urgență

Un articol de: George Lupu - 27 Noi 2020, 12:12
Vaccinul dezvoltat Oxford şi AstraZeneca ar putea fi comercializat înainte de Crăciun. Mare Britanie a solicitat evaluarea în regim de urgență Foto: Pixabay.com Externe

Vaccinul împotriva covid-19 dezvoltat de către Universitatea Oxford şi AstraZeneca ar putea fi comercializat înainte de Crăciun, după ce Marea Britanie a cerut  vineri Agenţiei britanice de reglementare a medicamentelor şi produselor din domeniul sănătăţii (MHRA) evaluarea acestuia.

 

Vaccinul dezvoltat Oxford şi AstraZeneca, pe cale de a fi comercializat

 

AstraZeneca se aşteaptă ca patru milioande doze să fie disponibile în Marea Brtanie până la sfârşitul anului, iar ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock preconizează că vaccinul va fi disponibil înainte de Crăciun, scrie Reuters.

”Am cerut în mod oficial organismului de reglementare să evalueze vaccinul AstraZeneca, să verifice datele şi să stabilească dacă el corespunde normelor de siguranţă”, a anunţat într-un comunicat Matt Hancock.

”Această scrisoare este o etapă importantă către desfăşurarea unui vaccin cât mai rapid posibil, în deplină siguramţă”, subliniază el.

Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor şi produselor din domeniul sănătăţii evaluează deja vaccinul, pe măsură ce sunt publicate date cu privire la siguranţa şi eficienţa acestuia.

Matt Hancock a cerut de asemenea MHRA să aprobe vaccinul candidat al alianţei Pfizer/BioNTech, care a anunţat o eficienţă de 95%.

AstraZeneca a anunţat luni că vaccinul său împotriva covid-19, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, are o eficienţă de până la 90%, potrivit rezultatelor preliminare ale unui test clinic în faza 3.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

 

Eficiența vaccinului

 

AstraZeneca a anunțat, luni, că vaccinul său anti-Covid realizat împreună cu Universitatea Oxford, ar avea o eficiență de aproximativ 70%, după administrarea unei singure doze, potrivit Reuters.

Cercetătorii susțin că funcționează în proporție de 70%. Eficacitatea a crescut la 90% la un grup de voluntari cărora li s-a administrat o jumătate de doză inițială, urmată de o doză completă.

Se pare că niciunul dintre voluntarii care au luat parte la testele clinice nu a avut o formă gravă a bolii și nu a necesitat spitalizare. 

Guvernul britanic a precomandat 100 de milioane de doze ale vaccinului Oxford, suficient pentru 50 de milioane de oameni.

Peste  200.000 de voluntari au luat parte la testele clinice, jumătate în Regatul Unit, restul în Brazilia.

Citeşte mai multe despre:   Marea Britanie,   AstraZeneca,   COVID-19