Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Virusologul care a lucrat la vaccinul împotriva Ebola și Zika, caută un leac pentru COVID-19. Situația este mai gravă acum și leacul va costa miliarde de dolariea oferi imunitate pe termen lung

CORONAVIRUS | Virusologul care a lucrat la vaccinul împotriva Ebola și Zika, caută un leac pentru COVID-19. Situația este mai gravă acum și leacul va costa miliarde de dolariea oferi imunitate pe termen lung

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Mar 2020, 10:36
Externe

Noul coronavirus se pare că nu suferă mutații rapide, chiar dacă a infectat o mare parte a populației. Având în vedere acest lucru, există posibilitatea ca un vaccin să ofere imunitate pentru întreaga viață, relatează Libertatea.ro.

Virusurile de tip ARN (cele care cauzează gripa, SIDA și COVID-19) suferă mutații rapide datorită erorilor frecvente care au loc atunci când își copiază materialul genetic, mutații ale căror consecințe pot afecta populația umană.

Un exemplu este cazul virusului H1n1 (virusul pentru gripa porcină) care a suferit mutații până când anticorpii tulpinelor precedente nu au mai recunoscut noua formulă, iar gazda se reîmbolnăvește. Tocmai de aceea, populație se vaccinează în fiecare an de gripă, explică sursa citată mai sus.

În cazul noului coronavirus, unii cercetători sunt îngrijorați că acesta va suferi mutații și va deveni unul sezonier, iar astfel populația ar avea nevoie de vaccin în fiecare an. Însă, potrivit sursei citate mai sus, se pare că virusul SARS-CoV-2, pare să aibă un mecanism pentru „erori de citire” care reduce semnificativ rata mutației.

Cercetătorii au studiat peste 1.000 de mostre ale noului coronavirus colectate din întreaga lumea. Aceștia au remarcat că sunt doar aproximativ 10 diferențe genetice între tulpini care au infectat oamenii. În acest caz, un vaccin pentru noul coronavirus ar arăta mai mult ca cel pentru varicel sau pojar, ce se realizează o singură dată în viață, oferint imunitate, relatează Libertatea.ro.

În prezent, peste 30 de vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 sunt în lucru, dar specialiștii avertizează că procesul ar putea dura între 12 și 18 luni, informează sursa citată anterior.

 

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus