Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vaccinul Sputnik V, aprobat pentru imunizarea împotriva COVID-19 a populației din Fâșia Gaza și Cisiordania

Vaccinul Sputnik V, aprobat pentru imunizarea împotriva COVID-19 a populației din Fâșia Gaza și Cisiordania

Un articol de: Beatris Ionita - 12 Ian 2021, 08:09
Vaccinul Sputnik V, aprobat pentru imunizarea împotriva COVID-19 a populației din Fâșia Gaza și Cisiordania Foto: Inquam Photos / George Călin Externe

Vaccinul Sputnik V va fi folosit pentru imunizarea cetățenilor din Fâșia Gaza și Cisiordania, după ce, luni, Autoritatea Palestiniană a aprobat de urgenţă folosirea serului produs de Rusia. 

Dozele de vaccin ar trebui să ajungă în luna februarie, primii vaccinaţi urmând să fie lucrătorii din sistemul sanitar, persoanele în vârstă şi cele cu boli. Organizația nu a anunțat câte doze a comandat, potrivit https nytimes.com.

Autoritatea Palestiniană nu a cerut niciodată în mod oficial doze de vaccin de la guvernul israelian. Potrivit acordurilor de pace, deciziile în domeniul sănătăţii publice sunt responsabilitatea Autorităţii. 

Oficialii israelieni consideră că vaccinarea palestinienilor nu este obligația lor însă organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International i-a cerut Israelului să-şi îndeplinească obligaţiile în calitate de putere de ocupaţie şi să le asigure palestinienilor din Cisiordania şi din Fâşia Gaza condiţii echitabile pentru distribuirea dozelor de vaccin.

Israelul a vaccinat până acum 20% din populația țării sale, cea mai mare proporție din lume. 

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-COVID,   Sputnik V,   Fâşia Gaza,   Cisiordania,   Autoritatea Palestiniana