Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Valentine's day: Cum sărbătoreşte „Oraşul Iubirii” Ziua Îndrăgostiţilor

Valentine's day: Cum sărbătoreşte „Oraşul Iubirii” Ziua Îndrăgostiţilor

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Feb 2020, 20:47
Sursă foto: Pixabay Externe

Cu prilejul Zilei Îndrăgostiţilor, o selecţie a declaraţiilor de dragoste vor fi proiectate, vineri, pe Turnul Eiffel din Paris, cunoscut şi sub denumirea de „Oraşul Iubirii”.

ÎNDRĂGITUL ACTOR A MURIT! CINE VA ÎNCASA TOATĂ AVEREA? ASTA DA SURPRIZĂ!

La Société d'exploitation de la tour Eiffel (SETE), compania care gestionează emblematicul monument parizian, a prevăzut şi alte iniţiative pentru a marca Valentine's day, transmite presa internaţională, citată de Agerpres.

ASTA DA BOMBĂ! VINE NUNTA ANULUI ÎN SHOWBIZ: SMILEY A LĂSAT PE TOATĂ LUMEA MASCĂ: EA E ALEASA SURPRIZĂ! GINA PISTOL, ÎN STARE DE ȘOC

Mesajele vor fi vizibile pe faţada turnului Eiffel care dă spre râu şi spre Trocadero, a mai menţionat SETE într-un comunicat de presă.

INCENDIAR! NICOLAE GUŢĂ, SCENE DE AMOR PERVERS ÎN AVION. A FOST PRINS ÎN FAPT, DAR NU CU SOŢIA!

Totodată, cele mai bune mesaje vor fi difuzate pe site-ul oficial al monumentului sub eticheta #EiffelinLove.

Mai mult, vineri, între 19:00 şi 24:00 ora locală, va defila pe turn într-o iluminaţie specială cuvânt "dragoste" în zece limbi străine, însoţit de o mare inimă roşie în mişcare.

Parisul este astăzi unul dintre cele mai mari centre economice și culturale din lume, iar influența sa politică, educativa, divertisment, mass-media, modă, știință și arte contribuie la considerarea sa drept unul dintre cele mai importante orașe din lume.

Numele Paris derivă de la primii săi locuitori, tribul galic cunoscut ca Parisii. Orașul era denumit Lutetia, în perioada romană între secolul I și al VI-lea, dar în timpul domniei lui Iulian Apostatul numele orașului a fost schimbat în Paris.

Se crede că numele provine de la numele tribului Parisii care provine din cuvântul galic parisio care înseamnă „oameni muncitori” sau „meșteșugari”, scrie wikipedia.org.

În prezent, capitala Franţei se mandreşte cu două dintre cele mai celebre locuri din lume în care cuplurile se logodesc, respectiv Turnul Eiffel, dar şi Disneyland.

Parisul este renumit și pentru arhitectură sa spectaculoasă.

În Paris și împrejurimile sale există peste 3800 de monumente istorice, precum și patru obiective înscrise în lista patrimoniului mondial Unesco, scrie fly-go.ro. Unele dintre cele mai importante monumente pariziene sunt: Turnul Eiffel, simbol al Parisului, construit în 1889, pentru a celebra centenarul Revoluţiei franceze; Catedrala Notre-Dame, de pe Île de la Cîté, construită în secolele XII-XIV, în stil gotic timpuriu; Arc de Triomphe, monument ce comemorează victoriile Franţei și pe cei căzuţi în luptă; Palais Garnier, construit în secolul al XIX-lea, sediul Operei Garnier din Paris; Sainte-Chapelle, capelă care adăpostește un frangment din coroana de spini atribuită lui Isus Hristos; Eglise de la Madeleine, biserică româno-catolică în stil neoclasic; una dintre cele mai renumite universităţi din lume, Sorbona; Hôtel des Invalides, un complex de muzee și monumente, construite începând cu secolul al XVII-leasau Pantheonul din Paris, deopotrivă biserică și loc de veci pentru personalităţi marcante ale Franţei, dar şi Luvrul, un muzeu de artă și istorie, care găzduiește numeroase opere de artă, printre care pictură Gioconda lui Leonardo să Vinci sau statuia antică Venus din Milo.

Turnul Eiffel, „construit” de un român

Turnul Eiffel, unul dintre simbolurile Parisului, a fost contruit după o tehnologie revoluţionară în secolul al XIX lea, inventată de inginerul român Gheorghe Pănculescu, scrie adevarul.ro.

Totodată, se presupune că oţelul din care a fost ridicat turnul a fost adus din România.

Simbolul Franţei măsoară 324 m înălțime, structura sa fiind construită între anii 1887-1889.

Turnul este vizitat de mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual.

 

Citeşte mai multe despre:   Paris,   Franta
 
Loading...