Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Varianta "sufrageria lui Oprea" de la Chișinău: Președintele Dodon și oligarhul Plahotniuc, aparent în opoziție, împreună în noaptea alegerilor

Varianta "sufrageria lui Oprea" de la Chișinău: Președintele Dodon și oligarhul Plahotniuc, aparent în opoziție, împreună în noaptea alegerilor

Un articol de: - 30 Sep 2017, 15:40
Foto: jurnal.md Externe

Una din principalele teme în campania alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a fost implicarea și influența pe care o exercită oligarhul Vladimir Plahotniuc. Igor Dodon a respins mereu că ar fi legat de acesta, în ciuda dovezilor din timpul carierei dinainte să fie ales președinte, ba mai mult, a acuzat că oligarhul ar fi de fapt în tabara Maiei Sandu.

Însă, la aproape un an din momentul alegerilor, apare o dovadă incontestabilă privind legătura dintre Dodon și Plahotniuc. Directorul IDIS Viitorul, Igor Munteanu, a dezvăluit că în momentul în care s-a anunțat rezultatul alegerilor, cei doi erau în același loc. În plus, oligarhul s-a implicat atunci pentru a îi facilita noului președinte moldovean.

"O să încep cu o surpriză pentru voi. Exact în ultima zi de alegeri domnul Dodon a avut o convorbire cu preşedintele Poroşenko, care l-a felicitat cu rezultatele obţinute şi care i-a pus nişte condiţii cu privire la situaţia în care ar putea să viziteze Ucraina, pentru că aceste condiţii erau determinate de un discurs al lui Dodon în campania electorală şi care nu erau acceptabile pentru Ucraina. Şi cel mai interesant lucru este cine i-a transmis receptorul candidatului Dodon, care încă nu era preşedinte atunci. Deci această întrebare valorează multe milioane şi, evident, că de la persoana care i-a transmis telefonul să vorbească cu preşedintele Poroşenko porneşte toată aceasta. Evident că acea persoană era liderul PD şi de la asta pornim, respectiv scenografia care se întâmplă în viaţa politică din RM a creat nişte piese foarte interesante pentru ca să avem iluzia că PSRM este opusul PD şi în acest fel s-a divizat oarecum scena politică. În realitate, evident că PD şi PSRM sunt într-o anumită coordonare, deşi se urăsc, se şi iubesc în acelasi timp şi au probabil anumite momente în care îşi coordonează foarte bine activităţile", a declarat Munteanu, în cadrul emisiunii În Profunzime, la Pro TV, citează jurnal.md.

Igor Munteanu nu a dat însă detalii despre locul în care erau cei doi împreună în momentul în care s-au anunțat rezultatele alegerilor sau în ce fel s-a concretizat discuția pentru ca Dodon să se afișeze cu Poroșenko.

Cel mai probabil, Igor Dodon nu va răspunde public privind aceste dezvăluiri făcute de Igor Munteanu, a apreciat directorul birolui Radio Europa Liberă Chișinău, Vasile Botnaru.

"Dodon nu o să vorbească până când n-o să-i convină lui Plahotniuc asta. Lui Plahotniuc nu-i convine acum să divulge existenţa acestor aranjamente, ajustări şi sincronizări", a precizat jurnalistul.

Acest episod de peste Prut este foarte similar cu cel numit la noi "sufrageria lui Oprea". Jurnalistul Dan Andronic a dezvălui în urmă cu câteva luni despre o întâlnire ce a avut loc acasă la Gabriel Oprea în noaptea turului 2 al alegerilor prezidențiale din 2009 și la care ar fi  participat persoanele de la fruntea unora dintre cele mai importante instituții din România. Aceste dezvăluiri au dus la creearea unei comisii parlamentare de anchetă.

 

Citeşte mai multe despre:   Oprea,   moldova
 
Loading...