Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vârsta de pensionare este schimbată oficial: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă... Pică Guvernul?

Vârsta de pensionare este schimbată oficial: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă... Pică Guvernul?

Un articol de: B1.ro - 22 Mai 2019, 08:23
Vârsta de pensionare este schimbată oficial: Revoltă fără precedent, toți pensionarii sunt în stradă... Pică Guvernul? Foto: captură Youtube Externe

Mii de oameni au blocat centrul capitalei croate Zagreb împotriva planurilor guvernamentale de a crește vârsta de pensionare la 67 de ani, dar și de a diminua pensiile pentru cei ce aleg pensionarea anticipată, potrivit Reuters preluat de digi24.ro.

DESPĂRȚIRE DUREROSĂ ÎN LUMEA MUZICII! INFORMAȚIA DESPRE BENONE SINULESCU A FOST CONFIRMATĂ! IMAGINI SFÂȘIETOARE

„Există multă nefericire şi amărăciune în noi. Oare această propunere nu este iresponsabilă faţă de lucrătorii şi pensionarii noştri?”, a spus Kresimir Sever, unul dintre liderii uniunilor sindicale care au organizat manifestația, către mulțimea adunată în Zagreb.

ȘOC ÎN LUMEA MONDENĂ! VEDETA A FOST GĂSITĂ ÎNTR-O BALTĂ DE SÂNGE! MEDICII AU PIERDUT CONTROLUL

Așadar nemulțumirea oamenilor vine pe fondul deciziei guvernamentale de a adopta o lege care să majoreze vârsta de pensionare de la 65 la 67 de ani începând cu 2033, justificându-şi decizia prin faptul că trebuie accelerate eforturile pentru a face sustenabil sistemul de pensii.

DOAMNE, CE SE ASCUNDE ÎN BURTA ANDREEI ESCA! GINECOLOGULUI NU I-A VENIT SĂ CREADĂ! ASTA E PREA DE TOT

Totodată, Guvernul Croației a propus o diminuare de 4% a pensiei pentru fiecare an de pensionare anticipată, dar a oferit în schimb pensii mai mari pentru cei care continuă să lucreze chiar dacă au dreptul să se pensioneze.

„Muncesc pe ploaie şi pe soare. Car zi de zi cu picioarele şi spatele sute de pubele de gunoi arhipline. M-am operat deja la un genunchi, va trebui să mă operez şi la al doilea”, a declarat un angajat al unei firme de curăţenie.

Repertoriul mișcării a fost extrem de variat. Oamenii fie au strigat „hoții!”, fie au purtat pancarte cu mesaje extrem de ingenioase, care reclamau că Guvernul îi sărăcește pe pensionari și lucrători. „De la şcoală la muncă, de la muncă în mormânt”, se putea citi pe unul dintre bannere.

Sindicatele din industria metalurgică și sănătate s-au adresat demonstranților, insistând că nu pot munci până la 67 de ani. Ei insistă că noua lege i-ar afecta îndeosebi pe lucrătorii mai în vârstă, aflaţi adesea sub presiune pentru a se pensiona anticipat, fie din motive de sănătate, fie pentru că angajatorii vor să scape de personalul peste o anumită vârstă. 

Citeşte mai multe despre:   Zagreb