Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vărul lui Bashar al-Assad susține că președintele sirian se teme că ar putea fi asasinat de anturajul său

Vărul lui Bashar al-Assad susține că președintele sirian se teme că ar putea fi asasinat de anturajul său

Ribal al-Assad, vărul președintelui sirian, susține că Bashar al-Assad este îngrijorat că ar putea fi asasinat de anturajul său, relatează BBC News.

"Eu cred în continuare că el (n.r. Bashar al-Assad) nu are nicio opţiune în prezent. Rămâne la putere pentru că nu are nicio opţiune", a declarat Ribal Al-Assad.

Ribal al-Assad, în vârstă de 38 de ani, locuieşte în Occident din anii '80, când tatăl său a fost exilat din Siria. Ribal, care a urmat şcoala în Statele Unite, locuieşte în prezent în Marea Britanie, unde a înfiinţat Organizaţia pentru Democraţie şi Libertate în Siria.

Tatăl său, Rifaat, a fost exilat din Siria după ce a pierdut lupta de putere din cadrul Partidului Baath în faţa fratelui său, Hafez al-Assad.

"Bashar al-Assad este mai îngrijorat de anturajul său decât de un atac militar occidental împotriva Siriei. El este mai îngrijorat că dacă ar încerca să se opună oamenilor din jurul lui ar putea fi asasinat de aceste persoane", a afirmat Ribal.

Potrivit acestuia, Bashar al-Assad nu deține cu adevărat controlul în Siria.

"Bashar al-Assad nici nu ar trebui să fie la putere. El a fost catapultat din 1994 până în 2000 în rândurile militare. I s-a oferit această poziţie (de preşedinte, n.red.) în 2000, când nu era pregătit pentru acesta. Aşa că a avut de-a face cu persoanele moştenite de la tatăl şi fratele său. El nu controlează toate aceste persoane între care există conflicte. Tot ce au în comun în menţinerea lui Bashar la putere este păstrarea propriilor interese", a susținut vărul conducătorului de la Damasc.

Citeşte mai multe despre:   Bashar al-Assad