Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ţara cu o inflaţie de aproape un milion la sută şi creşteri de preţuri de 900%

Ţara cu o inflaţie de aproape un milion la sută şi creşteri de preţuri de 900%

Un articol de: Ionescu Tudor - 11 Iun 2019, 20:31
Ţara cu o inflaţie de aproape un milion la sută şi creşteri de preţuri de 900% Sursă foto: hepta.ro Externe

În luna mai, rata anuală a inflaţiei din Venezuela a scăzut sub un milion la sută pentru prima dată din 2018 încoace, relatează Reuters, care citează informaţii ale facţiunilor ce i se opun lui Nicolás Maduro. 

Astfel, inflaţia din Venezuela a ajuns la "doar" 815.194%, după ce a scăzut de la 1,3 milioane la sută. Această evoluţie a dus la o creştere de preţuri de 906%.

Cifrele diferă cu mult faţă de cele publicate de guvern, şi care indicau o inflaţie de 130.060%.

Scăderea inflaţiei se datorează, în primul rând, faptului că nu se mai tipăresc atât de mulţi bani ca înainte. Şi în al doilea rând faptului că băncilor li s-a solicitat să ţină rezerve financiare mai mari.

În tot acest timp, Nicolás Maduro a pus problemele economice ale ţării pe seama sancţiunilor economice impuse de Statele Unite. Asta deşi, tot Maduro a fost cel care a aplicat o serie de măsuri dezastruoase pentru economia de tip socialist a Venezuelei - precum triplarea salariilor bugetarilor, decizie ce a crescut şi mai mult inflaţie.

Foto: Preşedintele contestat Nicolás Maduro (sursa foto: Twitter / Nicolás Maduro)

Între timp, Biroul European de Sprijin pentru Azil (EASO) a publicat o serie de cifre care arată că, în 2018, numărul de cetăţeni venezueleni care caută azil în Europa a ajuns la un nivel record, de 14.257 de persoane.

De altfel, numărul de solicitanţi de azil din Venezuela este mai mic doar după cel al sirienilor.Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt