Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Venezuela va construi un parc închinat lui Hugo Chavez: Proiectul cu caracter metropolitan se va întinde pe 800 de hectare

Venezuela va construi un parc închinat lui Hugo Chavez: Proiectul cu caracter metropolitan se va întinde pe 800 de hectare

Nicolas Maduro a anunțat, la începutul lunii, că în Venezuela se va construi un parc închinat fostului lider Hugo Chavez ce se va numi chiar ”Marele Parc Hugo Chavez”, relatează El Mundo.

Proiectul, ce are caracter metropolitan, prevede construirea a două stadioane, unul de bachet cu o capacitate de 35.000 locuri și unul de fotbal cu o capacitate de 55.000 locuri.

Totodată se va construi o piață ce se va întinde pe 40 hectare, o sală polivalentă, noul sediu al Universității Bolivariene, o stație de autobuz și mai multe spații verzi.

Potrivit lui Maduro, proiectul, care va fi întins pe 800 de hectare, va fi de fapt, ”un complex recreațional”.

„Într-o zi, vom vedea un Campionat Mondial de Fotbal şi Vinotinto (n.r. selecţionata Venezuelei) aici, în parc. Veţi vedea”, a declarat Maduro.

Arhitectul care se va ocupa de acest proiect este Richard Rogers, laureat al Premiului Pritzker. El a mai realizat proiecte importante precum Terminalul 4 al aeroportului din Madrid, Parlamentul din Țara Galilor și noul World Trade Center din New York.

Pentru parcul Hugo Chavez a fost alocată suma de 70 milioane euro.

Citeşte mai multe despre:   Venezuela