Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Veste bună pentru cetățenii din Republica Moldova: Ar putea să-și redobândească cetățenia română în 30 de zile

Veste bună pentru cetățenii din Republica Moldova: Ar putea să-și redobândească cetățenia română în 30 de zile

Un articol de: - 11 Iul 2016, 18:35
Veste bună pentru cetățenii din Republica Moldova: Ar putea să-și redobândească cetățenia română în 30 de zile foto: curentul.md Externe

Cetățenii din Republica Moldova ar putea să-și redobândească cetățenia română în 30 de zile.

Proiectul de lege care va asigura redobândirea cetățeniei române în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii va fi înaintat de senatorul Viorel Badea, informează Radio Chișinău.

Procedura parlamentară vine ca urmare a consultărilor cu organizația PNL Republica Moldova și reprezentanții societății civile de pe malul stâng al Prutului, a reclamațiilor referitoare la procesul greoi de redobândire a cetățeniei române și a modului în care se încearcă anularea consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov.

„Considerăm această inițiativă necesară și firească, respectiv un act de reparație morală justificată”, precizează sursa citată.

Decizia a fost anunțată la Chișinău, în cadrul ședinței Biroului Politic al Partidului Național Liberal din România în Republica Moldova, la care au participat și senatorul Viorel Badea, prim-vicepreședintele PNL Diaspora Victor Ionescu și secretarul general al PNL Diaspora, Marian Zlotea, se menționează într-un comunicat de presă emis de PNL România, citat de inforprut.ro.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie informa în luna iunie că de la începutul anului 2016 și până în luna iunie fuseseră depuse peste 50.000 de cereri pentru dobândirea cetățeniei române.

Citeşte mai multe despre:   cetateni,   Republica Moldova,   cerere,   PNL,   proiect de lege,   senator