Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe „Vestele galbene” au împânzit orașul Biarritz, unde Franța trebuie să-și prezinte prioritățile pentru G7! Corpul diplomatic român acreditat la Paris, prins în mijlocul evenimentelor (VIDEO)

„Vestele galbene” au împânzit orașul Biarritz, unde Franța trebuie să-și prezinte prioritățile pentru G7! Corpul diplomatic român acreditat la Paris, prins în mijlocul evenimentelor (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 18 Dec 2018, 14:21
„Vestele galbene” au împânzit orașul Biarritz, unde Franța trebuie să-și prezinte prioritățile pentru G7! Corpul diplomatic român acreditat la Paris, prins în mijlocul evenimentelor (VIDEO) sursă foto: BBC Externe

„Vestele galbene” nu s-au lăsat descurajate de decizia președintelui Macron de a nu participa la conferința de la Biarritz, unde mai mulți demnitari francezi prezintă prioritățile Hexagonului pentru președinția G7

Protestatarii au luat cu asalt orașul, iar corpul diplomatic român acreditat la Paris a fost prins în mijlocul evenimentelor, în condițiile în care acesta era invitat conferința privind pregătirea președinției franceze pentru G7.

„Corpul diplomatic acreditat la Paris este azi în deplasare la Biarritz, orașul în care se va ține summit-ul G7 anul viitor. Mai mulți miniștri prezintă în fața a peste o sută de ambasadori prioritățile Franței la președinția G7. În discursul de deschidere, ministrul afacerilor europene, doamna Nathalie Loiseau, a dat asigurări că, în pofida dificultăților din ultimele săptămâni, Franța va menține direcția și ritmul reformelor”, a afirmat Luca Niculescu, Ambasadorul României în Republica Franceză, pe pagina sa de Facebook, în jurul orelor 13:00.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


Imaginile cu demonstranții au făcut înconjurul rețelelor sociale. Oameni de toate vârstele au venit în Biarritz, orașul care în aceste zile suscită interes global, prin prisma pregătirii summit-ului G7, care se va desfășura în același loc, în anul 2019. Manifestanții au o gamă largă de revendicări, majoritatea deja cunoscute, și poartă bineînțeles celebrele „veste galbene”.

Președintele Macron și-a anulat vizita în Biarritz tocmai din cauza crizei „vestelor galbene”. Șeful statului francez pregătește o mare dezbatere națională, motiv pentru care a fost nevoie de prezența sa la Palatul Elysee, delegându-și astfel atribuțiile la conferință unor miniștri.
Citeşte mai multe despre:   vestele galbene,   G7,   biarritz