Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vești proaste pentru turiștii români. Guvernul Belgiei a luat decizia

Vești proaste pentru turiștii români. Guvernul Belgiei a luat decizia

Un articol de: Andrei Vlad - 13 Iul 2020, 20:18
Vești proaste pentru turiștii români. Guvernul Belgiei a luat decizia Sursa foto: Hepta Externe

Noi măsuri de prevenție în vederea răspândirii SARS-COV 2 au fost anunțate de autoritățile belgiene. România a fost încadrată în „zona portocalie", tratată cu vigilență maximă. În funcție de contextul epidemiologic, țara noastră ar putea fi mutată fie în zona roșie, care presupune carantinarea obligatorie, fie în zona verde. 

Ministerul Afacerilor externe a făcut publice noile prevederi, prin intermediul unui comunicat de presă. 

 

România, inclusă în „zona portocalie" de belgieni

 

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de ieri, 12 iulie a.c., autoritățile belgiene au anunțat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, măsuri care au intrat deja în vigoare începând de ieri, imediat după momentul publicării acestora.

Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autoritățile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilență crescută) și zona roșie – carantină obligatorie și testare la intrarea pe teritoriul Belgiei. Conform informațiilor comunicate public de către autoritățile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie.

Astfel, cetățenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesențială), începând cu data de 13 iulie a.c., li se recomandă vigilență crescută privind prevenirea și apariția unor simptome asociate infecției cu COVID-19", a notat MAE. 

Potrivit site-ului oficial al autorităților Belgiene, din zona portocalie mai fac parte Cipru, Danemarca, Insulele Feroe, Irlanda, Bulgaria, Croația, Luxemburg. 

A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Citeşte mai multe despre:   turism,   Belgia,   COVID-19,   coronavirus