Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Veşti SUMBRE pentru omenire. Valurile mortale de caniculă vor afecta jumătate din populaţia lumii

Veşti SUMBRE pentru omenire. Valurile mortale de caniculă vor afecta jumătate din populaţia lumii

Un articol de: - 20 Iun 2017, 20:05
Veşti SUMBRE pentru omenire. Valurile mortale de caniculă vor afecta jumătate din populaţia lumii Externe

Una din trei persoane suferă din cauza valurilor mortale de caniculă, iar acest procent va crește până în 2100, chiar dacă nivelul de emisii cu gaze de efect de seră ce stau la baza schimbărilor climaterice va fi redus în mod considerabil.

Dacă ritmul emisiilor de gaze se va menține la nivelul actual, trei din patru persoane din lume vor fi afectate de valurile mortale de caniculă până la sfârșitul secolului, se mai arată în cercetarea publicată în jurnalul „Nature Climate Change”, informează Agerpres.

"Încălzirea de la poli a fost una dintre schimbările climaterice cele mai importante. Însă, studiul nostru arată că încălzirea de la tropice va reprezenta cel mai mare risc", a subliniat Iain Caldwell, coautor al raportului şi cercetător la universitatea amintită. Pe fondul temperaturilor care sunt deja ridicate, "o simplă creştere aproape insesizabilă a temperaturilor ar putea face ca situaţia să devină mortală la tropice", susţine acesta într-o declaraţie.

Când căldura şi umiditatea din mediul înconjurător depăşesc temperatura internă a organismului - circa 37 de grade Celsius - corpul persoanei afectate nu reuşeşte să elimine excesul de căldură. Umiditatea crescută scade eficacitatea fenomenului de transpiraţie şi se poate ajunge la o creştere a căldurii corporale ce afectează negativ principalele organe interne, muşchii şi creierul, atrag atenţia oamenii de ştiinţă, mai arată sursa citată.

"Schimbările climaterice au adus umanitatea pe un drum periculos, ce va deveni din ce în ce mai periculos şi dificil de traversat în cazul în care emisiile de gaze cu efect de seră nu sunt abordate cu mai mai multă seriozitate", a subliniat Mora. "Rămânem fără soluţii eficiente pentru viitor", a avertizat acesta adăugând că "în ceea ce priveşte valurile de caniculă opţiunile noastre se situează în prezent între rele şi teribile".

Citeşte mai multe despre:   caldura