Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe VIAȚA PE TERRA, în PERICOL: 60% din animalele sălbatice au dispărut! Specialiștii sunt în ALERTĂ

VIAȚA PE TERRA, în PERICOL: 60% din animalele sălbatice au dispărut! Specialiștii sunt în ALERTĂ

Un articol de: B1.ro - 30 Oct 2018, 17:14
VIAȚA PE TERRA, în PERICOL: 60% din animalele sălbatice au dispărut! Specialiștii sunt în ALERTĂ Externe

Un nou bilanţ dramatic privind dispariția animalelor sălbatice de pe Pământ a alertat lumea științifică. Potrivit statisticilor realizate de World Wide Fund for Nature, populaţia animalelor sălbatice a scăzut cu 60% între anii 1970 şi 2014.

‘Nu poate exista un viitor sănătos şi prosper pentru oameni pe o planetă cu o climă destabilizată, cu oceane şi râuri epuizate, cu sol degradat şi cu păduri defrişate, pe o planetă deposedată de biodiversitate’, a declarat directorul WWF Marco Lambertini

Regiunile cele mai afectate sunt cele de la tropice.

Pentru zona Caraibe / America de Sud bilanţul este ″înfricoşător” - cu 89% mai puţine efective de faună sălbatică în 44 de ani - iar în America de Nord şi Groenlanda situaţia se prezintă mai bine - cu 23% mai puţine efective. În zona vastă a Europei, a Africii de Nord şi Orientul Mijlociu scăderea este de 31%, scrie stirileprotv.ro.

Explicaţia constă, mai întâi, în pierderea habitatelor ca urmare a agriculturii intensive, a activităţilor de minerit, a urbanizării... ce a condus la defrişări, epuizarea sau scăderea calităţii solului. La acestea se adaugă pescuitul, braconajul, poluarea, speciile invazive, bolile, schimbările climatice.

Citeşte mai multe despre:   wwf,   Africa,   America