Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viața unui croat, poveste de film: A scăpat de şapte ori de la moarte apoi a câştigat la loterie şi a donat toţi banii

Viața unui croat, poveste de film: A scăpat de şapte ori de la moarte apoi a câştigat la loterie şi a donat toţi banii

Un articol de: - 04 Aug 2016, 17:08
Viața unui croat, poveste de film: A scăpat de şapte ori de la moarte apoi a câştigat la loterie şi a donat toţi banii Externe

Viața profesorului croat Frano Selak ar putea fi o povestea unui film nominalizat la Oscar. Dascălul, acum în vârstă de 86 de ani, a văzut moartea acu ochii de 7 ori, supraviețuind unor accidente foarte grave, iar în urmă cu 5 ani, când a dat norocul peste el câștigând la loto, s-a hotărât să doneze toți banii, scrie BusinessMagazine.

Prima întâlnire cu moartea a fost în 1962 când un tren, care călătorea de la Saraievo la Dubrovnik, a deraiat. Selak a sărit din tren direct într-un lac îngheţat. 17 oameni au murit înnecaţi, dar Salek a reuşit să scape doar cu câteva vânătăi şi o mână ruptă.

Un an mai târziu, în timpul primului şi singurului său zbor, a fost aruncat din avion după ce uşa aeronavei a explodat. A avut noroc şi a aterizat într-o căpiţă de fân. 19 oameni au murit în acest accident.

În 1966, autobuzul în care se afla a alunecat pe gheaţă şi a căzut într-un râu. Patru oameni au murit, iar Salek, din nou, a reuşit să scape cu viaţă.

Accidentul cu numărul patru a venit în 1970 când maşina pe care o conducea pe autostradă a luat foc. A oprit vehiculul, apoi focul a ajuns la rezervor şi maşina a explodat.

Trei ani mai târziu, şi-a pierdut majoritatea părului din cauza unei pompe de benzină defectă a aruncat combustibil pe motorul încins şi motorul a suflat flăcări prin aerisire.

În 1995 l-a lovit un autobuz în Zagreb dar a scăpat doar cu câteva vânătăi.

 În 1996, în timp ce conducea pe un drum de munte un camion i-a apărut în cale. A virat din faţa automobilului, iar maşina sa a căzut într-o prăpastia, nu înainte ca bărbatul să sară din maşină şi să aterizeze în copaci. 

După o viață atât de tumultoasă, croatul a câștigat la loto. Pensionarul a decis că banii nu aduc fericirea și a donat mare parte din avuție. A mai păstrat bani pentru o operație de șold și pentru a ridica un monument închinat Fecioarei Maria.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Citeşte mai multe despre:   bani,   Loto,   moarte,   profesor