Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vicepremierul bulgar: Negocierile privind aderarea Bulgariei și României la Schengen nu pot avea loc acum, în contextul ridicării zidurilor la frontiere din cauza crizei refugiaților

Vicepremierul bulgar: Negocierile privind aderarea Bulgariei și României la Schengen nu pot avea loc acum, în contextul ridicării zidurilor la frontiere din cauza crizei refugiaților

Un articol de: - 05 Oct 2015, 15:36
Foto: rador.ro Externe

Vicepremierul bulgar este de părere că negocierile privind aderarea Bulgariei și României la Spațiul Schengen nu ar putea avea loc acum în contextul în care sunt ridicate ziduri la frontiere din cauza crizei imigranților.

"Nu există niciun dubiu că extinderea spațiului Schengen prin includerea Bulgariei și României, chiar numai prin înlăturarea granițelor aeriene, va face din Schengen o zonă de securitate și mai stabilă. Din păcate, opinia publică este parte a acestei ecuații, iar acum, când sunt ridicate ziduri și când este introdusă o clauză de salvgardare pentru Schengen, atmosfera nu este favorabilă pentru negocieri", a precizat Meglena Kuneva.

Vicepremierul a susținut că înainte de criza refugiaților, majoritatea statelor membre erau în favoarea extinderii spațiului Schengen prin deschiderea granițelor aeriene cu Bulgaria, potrivit Agerpres.

"Schengen este un spațiu de securitate. La fel cum zona euro a supraviețuit crizei financiare, spațiul Schengen se va întări dacă este transmis mesajul că sunt țări care vor să adere la el. În ceea ce ne privește, acordul a fost îndeplinit: era prevăzut că vom adera la Schengen când vom fi pregătiți din punct de vedere tehnic. Aștept ca partenerii noștri să facă pasul decisiv", a adăugat Kuneva.

Citeşte mai multe despre:   Spaţiul Schengen,   zona euro
 
Loading...