Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Victor Ponta, gafele și diplomația. Fostul premier i-a făcut "tâmpiți" pe americani chiar la Casa Albă

Victor Ponta, gafele și diplomația. Fostul premier i-a făcut "tâmpiți" pe americani chiar la Casa Albă

Un articol de: - 30 Iun 2016, 17:21
Victor Ponta, gafele și diplomația. Fostul premier i-a făcut "tâmpiți" pe americani chiar la Casa Albă foto: ziaruloval.ro Externe

Fostul premier Victor Ponta a făcut o gafă memorabilă cu ocazia vizitei sale la Casa Albă din 2013, enervat fiind de faptul că nu a reușit să facă o poză cu președintele american Barack Obama, potrivit întâmplării relatate de Cațavencii.

"În octombrie 2013, Victor Ponta vizita Casa Albă. Acțiunea avea ca scop risipirea îngrijorărilor Americii în legătură cu înlocuirea procurorilor Lucian Papici și Mariana Alexandru și, mai ales, tragerea unor concluzii pașnice în legătură cu ciocnirile dintre DNA și Guvern. Pentru aranjarea vizitei s-au implicat mai multe componente ale structurilor, de la masonerii diplomatice la clienți politici cu dare de mînă. Ponta urma să se vadă, oficial, cu vicepreședintele Joe Biden, dar scopul ultim și simbolic era ca prin cameră să treacă, întîmplător, și Obama, să întrebe «care-i treaba, băieți?» și să-și vadă de drum, lăsînd posterității o fotografie cu Ponta și impresia că doctorul nostru în drept s-a întîlnit cu președintele Americii", se arată în articolul de pe Cațavencii.

Acesta a fost momentul în care fostul premier a gafat. Se pare că, plictisindu-se din cauză că fusese lăsat să aștepte și că nu i-a ieșit pasența cu Obama, Ponta s-a conversat cu Ghiță prin mesaje, mesajele fiind, bineînțeles, interceptate de americani.

"Mesajul zicea, în esență, că americanii sînt cam bătuți în cap, că l-au făcut să piardă vremea cu ramolitul de Biden, iar tîmpiții de la protocol n-au fost în stare să-l împingă pe Obama în încăpere", se mai arată în articol.

"Cît a mai scris Ponta cîteva mesaje cu ironii, Casa Albă a avut grijă să facă o informare corectă a celorlați oficiali SUA despre valoarea interlocutorului român. Așa că, restul vizitei lui Ponta s-a rezumat la baschet și restaurante.

De atunci, ori de cîte ori un lider PSD merge la ambasada SUA de la București să dea asigurări că America e partenerul de bază al partidului, the good guys scot de la sertar transcrierea SMS-urilor și i-o vîră sub nas. Cu timpul, mesajele au ajuns să fie cunoscute pe de rost de conducerea partidului, ele avînd semnificația unui poem sinucigaș, recitat la sărbătoarea prostiei, se arată în relatarea din Cațavencii", întâmplarea fiind cunoscută și la Ministerul de Externe.

 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   gafa,   premier,   americani,   Casa Alba