Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Victor Ponta, întâmpinat cu proteste la Bruxelles. EUObserver: Românii sunt îngrijorați că aderarea la Schengen este periclitată

Victor Ponta, întâmpinat cu proteste la Bruxelles. EUObserver: Românii sunt îngrijorați că aderarea la Schengen este periclitată

Premierul Ponta, care se află la Bruxelles pentru a da explicaţii oficialilor europeni în legătura cu situaţia tensionată din politica românească, a fost întâmpinat cu un protest al românilor din Belgia. Aceştia, în majoritate tineri, au criticat măsurile pe care le-a luat Guvernul Ponta în ultimele zile.

Potrivit EuObserver, românii de la Bruxelles sunt îngrijoraţi că aderarea României la spaţiul Schengen este periclitată.

Tinerii sunt nemulţumiţi de situaţia din România şi cred că ţara se îndreaptă într-o direcíe greşită, care nu are legătură cu standardele europene. Pe lângă bannerele critice la adresa Guvernului Ponta, protestatarii au afişat şi lozinci ironice, făcând referire la scandalul de plagiat în care este implicat premierul.

„În ultimele săptămâni, în România s-a înregistrat o situaţie fără precedent. Premierul, care are majoritatea în Parlament, (MUSCA) a schimbat lege după lege pentru a putea să-l suspende pe preşedinte. Suntem aici pentru a trage un semnal de alarmă, că nu suntem de acord cu ceea ce se întâmplă în România, vrem să avem separarea puterilor, vrem ca toată lumea să fie egală în faţa legii”, a declarat Carmen Păun, jurnalist român la Bruxelles.

„Există acum îndoieli în legătură cu primirea României în spaţiul Schengen.Şi, de vreme ce suntem Europa şi ar trebui să respectăm standardele europene, nu-i pot învinovăţi pe cei care cred că poate nu suntem gata pentru asta”, a declarat Lucian Marinescu, organizator al protestului.

Ponta se află, de miercuri, într-o vizită de două zile la Bruxelles, pentru a-i convinge pe oficialii europeni că nu se abate de la regulile democratice.

El a scris pe contul său de Twitter, după întrevederea cu preşedintele socialist al Parlamentului European, Martin Schultz, că proporţiile evenimentelor din ţară au fost exagerate, încheie EU Observer.

Proteste pentru Victor Ponta la Bruxelles
Embed:
 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   proteste,   Spaţiul Schengen