Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Victor Ponta, la Adunarea Generală a ONU: România respinge orice formă de presiune externă asupra ţărilor care aspiră la UE (VIDEO)

Victor Ponta, la Adunarea Generală a ONU: România respinge orice formă de presiune externă asupra ţărilor care aspiră la UE (VIDEO)

Un articol de: - 25 Sep 2014, 22:11
Foto: B1 TV Externe

Premierul Victor Ponta a vorbit, joi, în plenul Adunării Generale a ONU, insistând pe ”vocația pacifistă a României” și angajamentul țării noastre ”pentru principiul integrității și suveranității teritoriale”.

”Vreau să reafirm vocaţia pacifistă a României. Raportul Secretarului General de anul trecut reafirmă că actuala colaborare a statelor bazată pe solidaritate. Avem datoria sa confirmăm încă o dată angajamentul nostru pentru principiul integrităţii şi suveranităţii teritoriale. Una din crizele care ne îngrijorează este situaţia din Ucraina. Criza a început cu anexarea Crimeei, o parte a teritoriului ucrainean şi a continuat cu un conflict intern, sângeros în estul Ucrainei. Vreau să reafirm poziţia noastră. România respinge orice formă de presiune asupra statelor. Comunitatea Internaţională a fost implicată în găsirea unei soluţii pentru această criză. Mulţumim UN şi OSCE pentru monitorizarea situaţiei”, a spus prim-ministrul României.

Acesta a insistat pe faptul că România are același scop cu statele din estul Europei, aceea de a nu lăsa criza din Ucraina să escaladeze.

”Toate ţările din estul Europei şi din regiunea Mării Negre au acelaşi scop de pace, dar instabilitatea aşa cum e situaţia din Ucraina, Transnistria, Osetia. Trebuie să ne păstrăm credinţa în dreptul internaţional şi să prevenim ca această criză să escaladeze. Avem o responsabilitate istorică de a proteja colaborarea în această parte a Europei”, a completat Ponta.

Premierul român a vorbit și despre solidaritatea UE și a NATO privind ascensiunea grupărilor islamiste și jihadiste, reiterând la final angajamentul României pentru ONU.

Alocuțiunea premierului Victor Ponta la Adunarea Generală a ONU

e mai mult: adev.ro/nch25t

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   SUA,   Ucraina
 
 
 
Loading...