?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe VIDEO ŞOCANT: Reese Witherspoon şi Robert Pattinson joacă alături de un elefant dresat cu electroşocuri!

VIDEO ŞOCANT: Reese Witherspoon şi Robert Pattinson joacă alături de un elefant dresat cu electroşocuri!

O asociaţie care luptă pentru drepturile animalelor a dat publicităţii o înregistrare şocantă care surprinde tratamentul crud la care sunt supuşi elefanţii înainte de a ajunge pe platourile de filmare. Unul dintre aceştia, pe nume Tai, apare într-o producţie lansată recent, intitulată „Water For Elephants” („Apă pentru elefanţi”). Actorii care joacă rolurile principale din acest film sunt Reese Witherspoon şi Robert Pattinson.

În imaginile realizate de „Animal Defenders International” (ADI) şi publicate de Daily Mail în pagina electronică se poate observa cum elefantul Tai este lovit în repetate rânduri cu un baston şi cu cârlige pentru tauri. În primele imagini, se aude cum elefantul urlă de durere în timpul unui exerciţiu, fiind totodată supus unor şocuri electrice pentru a răspunde la comenzi.

Cruzimea nu ţine cont de vârstă

Tai nu este singurul animal abuzat de dresorii de la compania „Have Trunk Will Travel”, iar dresajul violent la care sunt supuşi porneşte de la o vârstă fragedă. În imagini se poate observa cum un pui de elefant este ţinut şi tras de trompă, în timp ce este supus să respecte comenzile date, în ciuda tentativelor sale de a se opune.

Într-o altă secvenţă, se poate observa cum îngrijitorii se pregătesc să taie un ciot de fildeş cu un ferăstrău.
 
Imagini şocante: Elefant dresat cu electroşocuri!
 

Violenţa dinaintea simulării


Filmul în care joacă Reese Witherspoon şi Robert Pattinson conţine scene în care elefantul Tai este agresat, însă despre acestea s-a spus că ar fi simulate. De altfel, publicul este asigurat că animalul nu a fost supus niciunei agresiuni propriu-zise în timpul filmărilor.

Tratamentul la care a fost supus elefantul Tai a fost monitorizat pe platourile de filmare, însă nu şi înainte de începerea filmărilor, când a fost dresat, precizează reprezentanţii asociaţiei care a publicat imaginile şocante.

„Apă pentru elefanţi” este o dramă bazată pe un bestseller cu acelaşi nume. Filmul prezintă povestea lui Jacob (Robert Pattinson), un tânăr care renunţă la studiile de medicină veterinară după ce află că părinţii lui au murit şi fuge în lume, unde se întâlneşte cu o trupă de circ ambulant.

După ce reuşeşte să obţină un post de medic veterinar în cadrul trupei de circ, tânărul se împrieteneşte cu elefantul Rosie şi pune ochii pe frumoasa Marlena, interpretată de Reese Witherspoon. Aceasta din urmă este, însă, căsătorită cu dresorul de animale August Rosenbluth, jucat de Christoph Waltz, care suferă de schizofrenie paranoică.
 
Trailer - Apă pentru elefanți


Înregistrarea de la complexul „Have Trunk Will Travel” se presupune că a fost realizată în anul 2005. Membrii asociaţiei ADI susţin, însă, că unii dintre îngrijitorii violenţi care apar în clip au fost prezenţi pe platourile de filmare ale producţiei „Water for Elephants”.

Asociaţia care a făcut publice imaginile dramatice a trimis copii ale înregistrării atât producătorilor cât şi actorilor care joacă în acest film, în speranţa că se vor lua măsuri.Animale abuzate şi în alte filme

Elefantul Tai nu este prima vedetă dresată la compania „Have Trunk Will Travel”. Printre filmele în care mai apar animale care provin de acolo se numără  „Evan Almighty” („Evan Atotputernicul”), „Jungle Book” („Cartea Junglei”), „Ace Ventura When Nature Calls” („Ace Ventura: Chemarea Naturii”) sau „George of the Jungle” („George, regele junglei”).

De asemenea, astfel de animale au apărut în producţii precum videoclipul pentru melodia „Circus”, interpretată de Britney Spears, sau în reclame pentru produse marca HP, Visa, sau Oreo.

Britney Spears - Circus


Îngrijitorul român care a şocat lumea

La sfârşitul lunii martie, asociaţia ADI a prezentat un caz șocant similar, care a apărut iniţial în presa din Marea Britanie şi a făcut apoi înconjurul lumii. Acel caz l-a avut în centrul atenţiei pe Nicolae Niţu, un îngrijitor român de la un circ din Anglia.

Imaginile publicate atunci au fost filmate cu camera ascunsă şi arată cum Anne, ultimul elefant de circ din Anglia, în vârstă de 58 de ani, este lovit şi înţepat cu o furcă de către angajatul român, la o fermă din Polebrook, Northamptonshire. Elefantul este legat la picior şi îngrijitorul îl loveşte în mod repetat, în total de 48 de ori în corp şi în cap.

Cazul a şocat opinia publică din Anglia, România şi alte ţări unde s-a dezbătut acest subiect.

Vezi AICI imaginile șocante publicate în luna martie

 
 
 
Loading...