Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viktor Orban anunță că ungurii care nu se prezintă la rapel nu vor mai beneficia de certificate de vaccinare

Viktor Orban anunță că ungurii care nu se prezintă la rapel nu vor mai beneficia de certificate de vaccinare

Un articol de: George Lupu - 10 Iun 2021, 23:43
Viktor Orban anunță că ungurii care nu se prezintă la rapel nu vor mai beneficia de certificate de vaccinare foto: Hepta.ro / DPA Images / Zucchi-Enzo Externe

Viktor Orban anunță că ungurii care nu se prezintă la rapel nu vor mai beneficia de certificate de vaccinare. Prin urmare, celor circa 137.000 de persoane care nu s-au mai întors pentru a primi şi a doua doză de vaccin li se vor şterge din registrul oficial certificatele de imunizare, potrivit Agerpres.

Ungaria avea vaccinate la începutul lui iunie 5,1 milioane de persoane, dintr-o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, iar aproximativ 3,6 milioane au primit şi a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

Amintim faptul că, începând cu data de 22 mai 2021, restricţiile de intrare în Ungaria au fost ridicate pentru cetăţenii români care prezintă adeverința de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, cetățenii români care dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID – 19 eliberat de autoritățile competente din România, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), pot intra pe teritoriul Ungariei, fiind exceptați de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Citeşte mai multe despre:   Viktor Orban,   Ungaria