Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viktor Orban, discurs dur la adresa ”birocraților de la Bruxelles”: Cine ar fi crezut că Ungaria sau Polonia vor fi atacate pe baza unor născociri sau România, Slovacia și chiar Italia vor fi amenințate 

Viktor Orban, discurs dur la adresa ”birocraților de la Bruxelles”: Cine ar fi crezut că Ungaria sau Polonia vor fi atacate pe baza unor născociri sau România, Slovacia și chiar Italia vor fi amenințate 

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2018, 09:44
Viktor Orban, discurs dur la adresa ”birocraților de la Bruxelles”: Cine ar fi crezut că Ungaria sau Polonia vor fi atacate pe baza unor născociri sau România, Slovacia și chiar Italia vor fi amenințate  Externe

Premierul ungar Viktor Orban i-a criticat pe liderii UE într-un discurs susținut cu ocazia comemorării a 62 de ani de la revoluţia reprimată de trupele sovietice. Liderul de la Budapesta a susținut că liderii instituțiilor Uniunii Europene vor să transforme o alianţă de naţiuni libere într-un imperiu multicultural controlat ”birocraţii de la Bruxelles”, informează Agerpres. 

Orban a amintit că țara sa a trăit o dictatură comunistă timp de 34 de ani după invazia sovietică din 1956, iar după ce au plecat sovieticii ”am crezut că ne putem relaxa, că istoria, cultura şi ideologia noastră sunt în sfârşit în armonie (…) şi că ne putem ocupa din nou locul în Europa”.

”Europenii sunt născuții ca fii și fiice ai națiunilor. Când europenii vin pe această lume, ei sunt germani, fracezi, italieni, polonezi sau ungari. Aceasta este ordinea istorică și naturală. Când un copil vorbește pentru prima dată, spune primele cuvinte în poloneză, croată, suedeză, engleză sau maghiară. Europa este casa națiunilor și nu un creuzet. Astfel, cine ar fi crezut că ideea imperială - care a lăsat Europa în ruine - ar putea să reapară? Cine ar fi crezut că alții ar încerca să ne spună alături de cine ar trebui să trăim în țara noastră? Cine ar fi crezut că Ungaria sau Polonia vor fi atacate pe baza unor născociri sau că vor fi amenințate România, Slovacia și chiar Italia?”, a spus Viktor Orban

În prezent, amenințarea nu mai este reprezentată de forța militară a marilor puteri, ci de un pericol care vine din interiorul Europei. 

”Cine ar fi crezut că noţiunea de imperiu, care a adus de atâtea ori Europa în ruină, s-ar putea reîntoarce, că alţii ne vor spune cu cine trebuie să trăim în ţara noastră, că vor ataca Ungaria, Polonia şi vor ameninţa România, Slovacia şi chiar Italia folosind născociri?”, a mai spus Orban.

Referindu-se la problema migrației, Orban a precizat că ”elitele de la Bruxelles şi alţi şefi de stat antinaţionali” văd în migraţie modalitatea de a înlocui statele naţionale ale UE cu un imperiu multicultural şi uniform, format dintr-o populaţie mixtă, iar ”încet, dar sigur, nativii europeni vor deveni o minoritate”.

Astfel, Orban a cerut să se pună accent pe ”cultura patriotismului” și să se respingă ”ideologia globalismului”. 

De asemenea, șeful guvernului de la Budapesta a subliniat că alegerile europarlamentare din 2019 vor stabili în ce direcție va merge Uniunea Europeană. 
 

Citeşte mai multe despre:   Viktor Orban,   Ungaria