Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viktor Orban: Cei mai mulți dintre imigranții ilegali nu sunt refugiați, ci au pornit către Europa în speranța că vor găsi un trai mai bun

Viktor Orban: Cei mai mulți dintre imigranții ilegali nu sunt refugiați, ci au pornit către Europa în speranța că vor găsi un trai mai bun

Un articol de: - 03 Sep 2015, 22:10
Viktor Orban: Cei mai mulți dintre imigranții ilegali nu sunt refugiați, ci au pornit către Europa în speranța că vor găsi un trai mai bun Foto: dailynewshungary.com Externe

Premierul ungar Viktor Orban a declarat la Bruxelles că cei mai mulți imigranți clandestini vin în Europa în căutarea unui trai mai bun, nu pentru că sunt refugiați de război, transmit agențiile Reuters, DPA și MT, citate de Agerpres.

În cadrul întâlnirii cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, acesta a subliniat faptul că Ungaria nu este dispusă să primească mai mulți musulmani, iar planul de redistribuire pe cote obligatorii a refugiaților va încuraja și mai mult imigrația.

Europa nu trece acum printr-o criză a refugiaților, pentru că cei mai mulți dintre imigranții ilegali nu sunt refugiați (...) Unii sunt într-adevăr refugiați, dar mulți alții nu fug de război și persecuții, ci au pornit către Europa în speranța că vor găsi un trai mai bun", a apreciat Viktor Orban.

Premierul ungar este de părere că soluția propusă de cancelarul german Angela Merkel și de președintele francez Francois Hollande de redistribuire a refugiaților pe cote obligatorii între statele UE este “iluzorie”.

“Dacă liderii europeni vor continua să transmită mesajul că țările lor sunt pregătite să primească pe toată lumea, va veni momentul când zeci de milioane vor sosi la granițele Europei", ce ar putea duce la "sfârșitul Europei", a avertizat șeful executivului ungar.

După părerea sa, UE ar trebui să se concentreze pe securizarea frontierelor, iar măsurile referitoare la redistribuirea refugiaților ar trebui discutate într-o etapă viitoare.

El a mai precizat că țara sa nu e dispusă să primească tot mai mulți imigranți de orgine musulmană, deoarece sunt o amenințare pentru identitatea creștină a Europei. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Europa,   Ungaria,   refugiati