Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viktor Orban: Compasiunea în cazul imigranților nu este suficientă, trebuie să trecem la fapte. Dacă Europa permite o competiție a culturilor, va pierde

Viktor Orban: Compasiunea în cazul imigranților nu este suficientă, trebuie să trecem la fapte. Dacă Europa permite o competiție a culturilor, va pierde

Un articol de: - 12 Sep 2015, 12:59
Viktor Orban: Compasiunea în cazul imigranților nu este suficientă, trebuie să trecem la fapte. Dacă Europa permite o competiție a culturilor, va pierde Foto: britannica.com Externe
Este normal să simțim compasiune față de imigranți, "dar compasiunea nu este suficientă, trebuie să trecem la fapte", a declarat premierul ungar Viktor Orban într-un interviu pentru cotidianul german Bild, informează MTI, notează Agerpres.

Referitor la pericolul islamizării, Orban a insistat că respectă Islamul dar că, din cauza imigrației, în viitorul apropiat musulmanii vor deveni majoritari în Europa.

"Dacă Europa permite o competiție a culturilor, va pierde", a avertizat el.

Rugat să comenteze în ce măsură criza refugiaților poate fi văzută ca o problemă germană, Orban a spus că decizia Germaniei de a le permite migranților să intre nestingheriți pe teritoriul său a "declanșat o revoltă" în rândul migranților aflați în Ungaria. Până atunci, autoritățile ungare reușiseră să țină situația sub control, dar anunțul Berlinului a provocat haos, a explicat șeful executivului de la Budapesta.

"Noi, ungurii, garantăm libera circulație a europenilor și ne apărăm granițele. Migranții sunt înșelați atât de traficanții de persoane, cât și de politicienii europeni cu promisiunea unei vieți mai bune și cu dreptul de a rămâne, chiar și după ce va fi din nou pace în țările lor natale. Mierea care curge pe străzile din Germania va fi în curând mai puțin dulce decât au sperat. Nivelul de trai este stabilit de performanță, nu de nevoi", a fost răspunsul lui Orban la întrebarea cum se simte în calitate de "personaj negativ" al Europei.

Totodată, Viktor Orban a insistat că traiul în siguranță și o viață demnă sunt drepturi fundamentale, dar visul la o viață mai bună nu este un drept fundamental. Liderii europeni trăiesc "într-o lume de vis" și nu sunt conștienți de pericole.

"Dacă-i lăsăm pe toți să vină, Europa va pieri", spune Orban.

Orban a cerut Bruxelles-ului să exercite o mai mare presiune asupra Greciei, care, în opinia sa, de ani de zile nu reușește să protejeze frontierele externe ale Uniunii Europene.

"Dacă Grecia și-ar fi respectat obligațiile, acum n-ar mai fi existat o criză a refugiaților", a insistat el.