Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viktor Orban, despre criza imigranților: "E mai mult o problemă a Germaniei, decât a UE (...) Europa trebuie să înțeleagă că cei care sunt invadați, nu mai pot primi pe nimeni. Și acum e o invazie

Viktor Orban, despre criza imigranților: "E mai mult o problemă a Germaniei, decât a UE (...) Europa trebuie să înțeleagă că cei care sunt invadați, nu mai pot primi pe nimeni. Și acum e o invazie

Un articol de: - 03 Sep 2015, 13:19
Viktor Orban, despre criza imigranților: "E mai mult o problemă a Germaniei, decât a UE (...) Europa trebuie să înțeleagă că cei care sunt invadați, nu mai pot primi pe nimeni. Și acum e o invazie Foto: dw.com Externe

Premierul ungar, Viktor Orban, a apărat modul în care guvernul său s-a ocupat de valul fără precedent de imigranți. Acesta a precizat că majoritatea imigranților vor în Germania și că este mai mult "o problemă a Germaniei, decât a Uniunii Europene".

"Niciunul nu vrea să rămână în Ungaria. Toți vor în Germania", a spus acesta, potrivit dw.com.

De asemenea, el a afirmat că Ungaria va putea fi întrebată câți refugiați poate primi, abia când granițele țării vor fi protejate.

Orban a vorbit și despre ridicarea unui gard de-a lungul frontierei cu Serbia, pentru a stopa intrarea imigranților în țară, spunând că aceasta este o decizie bună, pentru că guvernele trebuie să-și controleze granițele înainte de a putea decide câți solicitanți de azil pot primi.

Mai mult de atât, afluxul de refugiați în Europa amenință să submineze rădăcinile creștine ale continentului european, este de părere Orban, potrivit Reuters.

"Oamenii vor ca noi să stăpânim situația și să ne protejăm frontierele. Numai când sunt protejate granițele noastre pot apărea întrebări precum: câți imigranți poate primi Ungaria", a explicat Orban, menționând că, de la începutul anului, aproximativ 150.000 de 'imigranți ilegali' au sosit în Ungaria, 'de trei ori și jumătate mai mult față de cei sosiți în 2014 și anul încă nu s-a încheiat'.

Orban a criticat dur şi UE pentru o "politică eșuață a imigranților", într-un articol publicat în Frankfurt Allgemeine Zeitung.

"Fiecare politician european este iresponsabil când face imigranții să spere la o viață mai bună și îi încurajează pe aceștia să renunțe la tot pentru a veni în Europa", a spus Orban.

Mai mult de atât, acesta consideră că  imigrația este 'evident o problemă de democrație', iar a 'Europa nu poate merge împotriva voinței oamenilor', pentru că poziția majorității guvernelor europene nu reflectă voința europenilor.

"Europa 'ar trebui să înțeleagă că cei care sunt invadați nu mai pot primi pe nimeni. Și acum este o invazie', a afirmat el. În aceasta constă importanța gardului pe care 'noi, ungurii, îl construim. Nu pentru amuzament, ci din necesitate', a scris premierul ungar, apreciind că este vorba de o 'linie de apărare ce rezultă din Acordul Schengen'.

Citeşte mai multe despre:   Viktor Orban,   refugiati,   UE,   Guvernul Romaniei