Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viktor Orban: Liderii europeni sunt incapabili să-și protejeze propriii cetăţeni. Occidentul trebuie să renunțe la politicile de exportare a democraţiei

Viktor Orban: Liderii europeni sunt incapabili să-și protejeze propriii cetăţeni. Occidentul trebuie să renunțe la politicile de exportare a democraţiei

Un articol de: - 23 Iul 2016, 16:56
Viktor Orban: Liderii europeni sunt incapabili să-și protejeze propriii cetăţeni. Occidentul trebuie să renunțe la politicile de exportare a democraţiei Foto:euobserver.com Externe

Premierul ungar Viktor Orban l-a lăudat pe Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite, spunând despre acesta că a formulat mai multe propuneri viabile de combatere a terorismului, informează Reuters.

"Nu sunt un promotor de campanie al lui Donald Trump. Nu m-am gândit niciodată că voi începe să cred că, dintre toate opţiunile, Trump ar fi cea mai bună pentru Europa şi pentru Ungaria. Dar l-am ascultat pe candidatul la preşedinţia SUA şi trebuie să vă spun că a făcut propuneri de combatere a terorismului. Iar eu, în calitatea de european, cu greu aş fi formulat mai bine ce este necesar pentru Europa", a declarat Orban, aflat la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.

Premierul Ungariei s-a folosit și de această ocazie pentru a critica atitudinea Uniunii Europene față de criza imigranților. În opinia sa, prezența a un milion de imigranți pe continent este o amenințare fundamentală, iar reacția blocului comunitar în raport cu aceasta este una slabă.

Referindu-se la propunerea lui Trump de a crea "cea mai bună organizaţie de informaţii din lume", Viktor Orban a susținut că și Europa are nevoie de cea mai bună reţea de agenţii naţionale de spionaj.

”În al doilea rând, acest curajos candidat la preşedinţia SUA a vorbit despre renunţarea la politicile de exportare a democraţiei. Nici eu nu aş fi putut spune mai precis acest lucru", a mai susținut Orban.

Liderul ungar a susținut că Europa a devenit victima afluxului de imigranți deoarece Occidentul a înlăurat regimuri nedemocratice, dar stabile din Libia, Siria și Irak, fără a garanta stabilitatea postconflict. În plus, el a acuzat Europa că nu susține regimurile care încearcă să deţină controlul în state afectate de conflicte din nordul Africii şi din Orientul Mijlociu, ba chiar le critică pentru deficiențele democratice.

Viktor Orban a mai spus că UE ar trebui să pună capăt tuturor iniţiativelor de a prelua atribuţii de la statele membre.

"A venit vremea să încetăm să idealizăm Europa, deoarece liderii europeni au eşuat. Sunt incapabili să protejeze propriii cetăţeni şi frontierele externe", a insistat Orban, potrivit MTI.

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Viktor Orban,   Donald Trump,   Uniunea Europeana,   imigranti,   criza imigrantilor