Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viktor Orban continuă atacurile la adresa UE: Trebuie să punem capăt visului nebun al Statelor Unite ale Europei

Viktor Orban continuă atacurile la adresa UE: Trebuie să punem capăt visului nebun al Statelor Unite ale Europei

Un articol de: B1.ro - 15 Mar 2019, 18:11
Foto: Viktor Orban / Facebook Externe

Viktor Orban continuă "meciul" cu oficialii de la Bruxelles, jucând din nou cartea naţionalismului şi invocând cultura creştină.

Premierul ungar a spus vineri că la alegerile din luna mai pentru Parlamentul European îşi doreşte un nou început pentru Europa, „să punem capăt visului nebun al unor State Unite ale Europei, pentru ca Europa să aparţină din nou europenilor”, potrivit Agerpres.

Într-un discurs în cadrul unei ceremonii în faţa Muzeului Naţional din Budapesta pentru a marca Revoluţia de la 1848, Viktor Orban a spus că Europa va fi pierdută fără cultura creştină şi că Europa nu va mai aparține europenilor.

„Dacă nu ne protejăm cultura creştină, vom pierde Europa, iar Europa nu va mai aparţine europenilor. Europenii sunt fericiţi dacă îşi pot decide singuri soarta. De aceea Constituţia Ungariei recunoaşte rolul de apărare a naţiunii al creştinătăţii”, a punctat Orban, cu ocazia acestei date când se sărbătoreşte Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Vorbind despre alegerile europene, premierul ungar a declarat că „trebuie să punem capăt visului nebun al unor State Unite ale Europei”.

El a mai spus că Ungaria a oprit „invazia de migranţi” la graniţele sudice ale Europei şi că îşi doreşte să vadă „lideri puternici la conducerea Europei, care iau măsuri acolo unde este nevoie, şi nu aduc probleme aici”.

În opinia lui Orban, cetăţenii Ungariei îşi doresc lucruri simple, cum ar fi propria casă, vecini buni, un partener care îi înţelege şi o slujbă profitabilă care are un scop.

Liderul de la Budapesta şi-a încheiat discursul cu un nou slogan, inspirat de la preşedintele populist al Braziliei, Jair Bolsonaro: „Ungaria pe primul loc, Dumnezeu deasupra tuturor”.

Citeşte mai multe despre:   Viktor Orban,   UE
 
 
 
Loading...