Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viktor Orban, lovitură pentru UE! DECIZIE RADICALĂ împotriva Bruxelles-ului

Viktor Orban, lovitură pentru UE! DECIZIE RADICALĂ împotriva Bruxelles-ului

Un articol de: - 03 Mai 2018, 15:52
Viktor Orban, lovitură pentru UE! DECIZIE RADICALĂ împotriva Bruxelles-ului Externe

Ungaria a refuzat, ieri, să aprobe o declarație privind migrația adoptată la o conferință ministerială euro-africană de la Marrakech, a declarat ministrul de externe, numind documentul o declarație extrem de pro-migraționistă care contravine intereselor Ungariei". 

Szijjarto a declarat că documentul aprobat conferință a fost o "declarație extrem de pro-migrațională", care urmărea "să inspire în continuare migrația" și să creeze noi rute de migrație, în loc să se concentreze asupra modului în care migrația poate fi oprită cu totul.

"Această declarație se opune în totalitate intereselor Ungariei și Europei", a declarat Szijjarto, adăugând că dezbaterea de ieri de la Marrakesh a fost una din dezbaterile internaționale "semnând un proces alarmant". Ministrul a spus că, în dezbaterile privind migrația, opiniile țărilor africane au devenit din ce în ce mai dominante, în timp ce țările europene renunță la propriile interese, scrie evz.ro.

Szijjarto a afirmat că țările africane în cauză au văzut migrația ca motor al creșterii economice, fundamentul prosperității globale și un proces care ar trebui gestionat și organizat, mai degrabă decât oprit. El a spus că și țările europene au început să adopte această poziție, renunțând la interesele cetățenilor lor și ignorând riscurile de securitate ale migrației.

"Nu vom fi complici în această privință și vom contesta cu fermitate intenția europeană de a schimba componența populației continentului", a spus Szijjarto. Ministrul a adăugat că aprobarea migrație a constituit "vinderea culturii și securității continentului", pe care Ungaria nu le-ar susține.

Citeşte mai multe despre:   Viktor Orban,   Ungaria,   UE