Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe TENSIUNILE din Ortodoxie iau amploare. SCENE VIOLENTE într-o Biserică din Cernăuți: Unui preot i s-a cerut 'să plece înapoi în România', deși nu este român (FOTO)

TENSIUNILE din Ortodoxie iau amploare. SCENE VIOLENTE într-o Biserică din Cernăuți: Unui preot i s-a cerut 'să plece înapoi în România', deși nu este român (FOTO)

Un articol de: Andrei Stan - 05 Apr 2019, 16:55
TENSIUNILE din Ortodoxie iau amploare. SCENE VIOLENTE într-o Biserică din Cernăuți: Unui preot i s-a cerut 'să plece înapoi în România', deși nu este român (FOTO) Foto: Dioceza Cernăuți-Bucovina / Facebook Externe

Apariția unei Biserici Ortodoxe nesubordonate Moscovei naște tensiuni monstru în Ucraina, ajungându-se chiar la scene reprobabile în interiorul lăcașelor de cult.

Un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (BOU - Patriarhia Moscovei) a fost agresat de către susținătorii noii structuri ecleziastice subordonată Kievului, cerându-i-se să "plece înapoi în România",  potrivit unui anunț făcut pe Facebook de Dioceza Cernăuți-Bucovina a BOU. 

Totul s-a petrecut în parohia Adormirea Maicii Domnului din orașul Tovtry, regiunea Cernăuți, unde au avut loc confruntări violente, după Sfânta Liturghie de duminică.
Credincioșii au fost așteptați de către susținătorii noii structuri de la Kiev, care au fost numiți „Mercenari ai Moscovei”, iar preotului Ioan i-a fost cerut „să plece înapoi în România”, fiind apelat „românule”, deși respectivul preot este etnic ucrainean, relatează activenews.ro.

În replică, susținătorii părintelui Ioan ar fi răspuns cu cântări ortodoxe, ceea ce i-ar fi scos din minți pe agresori. 

Doi dintre aceștia, recomandându-se „preoți” ai noii Biserici de la Kiev, i-au cerut părintelui Ioan să le predea cheile bisericii.

Preotul a refuzat, iar confruntarea verbală a degenerat într-una fizică, susținătorii Kievului încercând să-l târască pe paroh din curtea bisericii, dar au fost opriți de intervenția credincioșilor. 
Preotul a intervenit pentru ca musafirii să nu fie agresați, aceștia plecând, se pare, într-un alt sat din zonă.

(Foto: Dioceza Cernăuți-Bucovina / Facebook)

Până acum, nicio Biserică Ortodoxă nu a recunoscut noua structură ecleziastică înființată la Kiev de către Patriarhia Constantinopolului. Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

În ultimele luni au existat mai multe relatări despre încercarea de preluare cu forța a bisericilor ce aparțin Bisericii Ortodoxe Ucrainene recunoscută pe plan ecleziastic.

Românii din Ucraina spun că o recunoaștere a noii structuri bisericești de la Kiev ar însemna sfârșitul identitar al comunității românești din țara vecină.

Citeşte mai multe despre:   Cernauti,   Ucraina,   Patriarhia Moscovei,   Tovtry