Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Un nou virus provoacă panică la nivel mondial: Acesta provoacă febră hemoragică, atacă mai multe organe și poate duce la deces

Un nou virus provoacă panică la nivel mondial: Acesta provoacă febră hemoragică, atacă mai multe organe și poate duce la deces

Un articol de: Sebastian Pricop - 22 Ian 2020, 16:35
Externe

După coronavirusul din China care a pus experții în alertă privind o epidemie la nivel global ce ar putea provoca numeroase victime, un nou virus pune în alertă specialiștii.
În Brazilia a fost înregistrat primul caz de deces în urma febrei hemoragice din ultimii 20 de ani. Acesta ar fi survenit din cauza unui nou virus detectat în această țară sud-americană.

Pacientul a decedat în Sao Paulo pe 11 ianuarie, după ce a fost îngrijit în trei spitale unde a fost supus mai multor analize pentru a se identifica maladii, precum febra galbenă, hepatita virală, febra dengue sau zika, însă toate au fost eliminate, relatează EFE.

După numeroase examinări și cercetări s-a descoperit existența unui arenavirus. Acesta este, în general, asociat bolilor transmise de rozătoare oamenilor, ce provoacă febră hemoragică şi care atacă mai multe organe.

Boala este "extrem de rară" şi duce la simptome precum febră, dureri musculare, pete roşii pe corp, dureri de gât, de stomac şi de cap, printre altele.

Autorităţile medicale nu au confirmat încă originea contagierii pacientului dar au reamintit că, în majoritatea cazurilor, persoanele se îmbolnăvesc după inhalarea particulelor din urină sau materii fecale ale rozătoarelor infectate.

Transmiterea arenavirusului de la om la om poate interveni în cazul unui contact foarte apropiat şi prelungit sau în mediile spitaliceşti, când nu sunt folosite mijloace de protecţie, prin contactul cu urină, fecale, salivă etc.

Personalul medical din centrele în care a fost îngrijit pacientul precum şi rudele acestuia au fost supuse unor analize medicale şi sunt atent monitorizate.


 

Citeşte mai multe despre:   Brazilia
 
Loading...