Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viviane Reding: Am reușit să blocăm abaterile Guvernului de la București. Avem nevoie de instanțe independente

Viviane Reding: Am reușit să blocăm abaterile Guvernului de la București. Avem nevoie de instanțe independente

Întotdeauna este loc de mai bine. Chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte, iar tulburările politice din România nu s-au încheiat pe deplin, important este că Uniunea Europeană a reușit să stopeze abaterile guvernului de la Bucuresti. Aceasta constituie de altfel și principala mulțumire a comisarului pentru Justiție, Viviane Reding. Oficialul european este de părere că nu a fost o greșeală că țări precum România au fost primite în Uniunea Europeană.

Într-un interviu acordat Euronews, comisarul pentru justiție, Viviane Reding e de părere că UE a reușit să blocheze "abaterile" Guvernului de la București.

„Cred că s-au întâmplat multe. Faptul că CCR a putut să dea o decizie și că decizia sa a fost aplicată. Cred că am blocat abaterile. Lucrurile sunt relativ bine acum, nu sunt perfecte, dar cel puțin nu au mers până la extremă”, a spus Reding.

Oficialul european s-a declarat preocupat de actualele tulburări politice din România, la fel ca și întreaga Comisie Europeană și întregul Consiliu European.

„Ați văzut o reacție foarte clară. Democrația este un bun care trebuie apărat. Avem nevoie de instanțe independente. Nu putem desființa curți constituționale. Și trebuie să respectăm ceea ce spun aceste curți", a spus Viviane Reding.

Comisarul pentru justiție nu consideră că a fost o greșeală că țări precum România au fost primite în UE. Pe de altă parte, atrage atenţia că Europa nu ar putea avea în rândurile ei o dictatură.

„Unii dintre noii veniți învață democrația din mers, de doar câțiva ani. Trebuie să-i ajutăm, să le dăm o șansă. Europa este o organizație democratică, în Uniunea Europeană nu și-ar avea locul o dictatură”, a mai spus comisarul.

 
Viviane Reding: Nu putem desființa curți constituționale
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Viviane Reding,   Guvernul Romaniei,   Uniunea Europeana