Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Viviane Reding i-a reamintit lui Ponta de angajamentele urgente pe care le are de îndeplinit. Independenţa CCR este unul dintre ele

Viviane Reding i-a reamintit lui Ponta de angajamentele urgente pe care le are de îndeplinit. Independenţa CCR este unul dintre ele

Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding a răspuns scrisorii primite marți din partea Curții Constituționale din Românie în care se reclamau presiuni și amenințări la adersa judecătorilor.

Comisarul a primit cu ”îngrijorare” scrisoarea preşedintelui Curţii Constituţionale a României, a precizat astăzi ofiţerul de presă al cabinetului său, Mina Andreeva, care a adăugat că avertismentele şi opinia Comisiei de la Veneţia legate de ameninţarea judecătorilor CCR şi de presiunile reclamate de sistemul constutuţional din România sunt "împărtăşite pe deplin" de comisarul Reding. 

"Vicepreşedintele Reding a răspuns ieri unei scrisori din partea preşedintelui Curţii Constituţionale din România şi reamintit recomandările urgente făcute de Comisia Europeană Guvernului de la Bucureşti în privinţa respectării independenţei justiţiei. Comisarul pentru Justiţie şi-a exprimat în mod special îngrijorarea cu privire la încercările de intimidare ale judecătorilor", a precizat Mina Andreeva, potrivit Adevărul.

Marți, Reding s-a declarat la fel de revoltată față de aceste presiuni asupra judecătorilor ca președintele Comisiei de la Veneția, de  asemenea informat cu privire la situația prezentată.

Citeşte mai multe despre:   Viviane Reding,   comisar european,   Curtea Constitutionala