Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe E OFICIAL! Pentru a obține viză de America este obligatoriu să-ți dai date despre toate conturile de pe reţelele sociale

E OFICIAL! Pentru a obține viză de America este obligatoriu să-ți dai date despre toate conturile de pe reţelele sociale

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Iun 2019, 12:05
E OFICIAL! Pentru a obține viză de America este obligatoriu să-ți dai date despre toate conturile de pe reţelele sociale Foto: Pixabay Externe

Noi măsuri pentru solicitanţii de vize americane, care au menirea să întărească securitatea SUA, au intrat în vigoare la începutul lui iunie.

Administraţia americană trebuie să poată identifica dinainte, prin supravegherea activităţii candidaţilor pe reţelele sociale, indivizi potenţial periculoşi.

Astfel, de acum înainte, obţinerea unei vize, de migrant sau nu, va trece prin renunţarea la anonimatul online, oricare ar fi ţara de origine a solicitantului, potrivit presei internaționale citată de g4media.ro. Autoritățile americane cer, la orice solicitare de viză pe Internet, furnizarea de informaţii despre toate conturile de pe reţelele sociale frecventate în ultimii cinci ani, ca şi datele de identificare folosite pentru fiecare dintre ele.

Este vorba de reţelele cele mai populare ca Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIn, Reddit, Tumblr şi Flickr. Mai mult, lista conţine şi cele două reţele chinezeşti Sina Weibo şi Tencent Weibo, dar şi reţeaua rusească Vkontakte.

Administraţia americană are totuşi grijă să precizeze ca utilizatorii sunt „rugaţi” să nu-şi dezvăluie parolele pe site.

Deşi este posibil să bifezi căsuţa „none” (niciuna), permiţând oricui să afirme că nu deţine niciun cont pe reţelele sociale de cinci ani, administraţia a avertizat că o ascundere ar putea avea „consecinţe grave” şi o invalidare a cererii de viză.

Pe de altă parte, ONG-urile critică această măsură.

American Civil Liberties Union (ACLU), care spune că se teme de restricţionarea libertăţii de exprimare şi de riscul de discriminare. ONG-ul apreciază că aceste directive vor provoca autocenzura online, împiedicând de exemplu orice critică la adresa Casei Albe sau a politicii externe americane.

Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce