Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vizita Papei Francisc în SUA: Suveranul Pontif s-a întâlnit cu victime ale unor abuzuri sexuale și a promis că va cere socoteală vinovaților

Vizita Papei Francisc în SUA: Suveranul Pontif s-a întâlnit cu victime ale unor abuzuri sexuale și a promis că va cere socoteală vinovaților

Un articol de: - 27 Sep 2015, 21:09
Vizita Papei Francisc în SUA: Suveranul Pontif s-a întâlnit cu victime ale unor abuzuri sexuale și a promis că va cere socoteală vinovaților Foto: stiri.tvr.ro Externe

Papa Francisc s-a întâlnit, în ultima zi a vizitei sale în SUA, cu victime ale unor abuzuri sexuale și a promis că va cere socoteală celor care se fac vinovați.

Suveranul Pontif a dezvăluit acest gest de reconciliere la începutul unei întâlniri cu episcopi americani, reuniţi la Philadelphia în vederea unui miting uriaş al familiilor catolice.

Vaticanul a anunţat că nu toate cele cinci persoane cu care s-a întâlnit Papa au fost victime ale unor abuzuri comise de către membri ai clerului. Unele dintre cele trei femei şi cei doi bărbaţi au fost victime ale unor abuzuri comise de membri ai familiilor lor sau ale unor educatori, notează Mediafax.

Papa i-a salutat ca pe nişte "adevăraţi heralzi ai milei", care merită recunoştinţa Bisericii pentru că au ajutat la scoaterea adevărului la lumină.

"Dumnezeu plânge, pentru că abuzarea unor copii nu poate fi ţinută secretă, iar eu mă angajez la o verificare atentă ca tinerii să fie protejaţi, şi ca toţi cei vinovaţi să dea socoteală", a declarat Francisc în spaniolă.

În plus, Papa a fost de acord cu crearea unui tribunal, la Vatican, care să judece episcopii care nu şi-au protejat enoriaşii, şi a acceptat demisiile a trei episcopi americani acuzaţi de muşamalizarea unor cazuri.

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   SUA,   victime