Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vlad Nistor, despre criza imigranților: Eu cred că, de fapt, este începutul unei migrații, declanșată de nonintervenția civilizatoare a Occidentului (VIDEO)

Vlad Nistor, despre criza imigranților: Eu cred că, de fapt, este începutul unei migrații, declanșată de nonintervenția civilizatoare a Occidentului (VIDEO)

Un articol de: - 05 Sep 2015, 20:32
Foto: B1 TV Externe

Profesorul universitar Vlad Nistor susține că valurile de imigranți care iau cu asalt granițele sudice ale Europei, încercând să ajungă în statele din vestul UE, reprezintă doar începutul unui fenomen. Istoricul este de părere că aistăm la începuturile unei migrații.

”Nu putem ști astăzi care vor fi dimensiunile acestui fenomen. Putem doar să presupunem că ceea ce vedem astăzi e probabil dosar începutul unui fenomen care va atinge cote importante pentru viitorul Europei. Din nefericire, foarte multă lume, de la politicieni de toate culorile, până la decidenți politici europeni importanți, unii dintre ei, n-au găsit încă terminologia adecvată a acestui fenomen. Vorbesc unii dintre ie de val de imigrare, alții vorbesc de numărul mare al refugiaților. Sigur, probabil că o bună parte dintre ei au statutul de refugiat. Dar eu cred că, de fapt, este începutul unei migrații. Acestă migrație, acum, în acest moment, a fost provocată de ceea ce s-a întămplat prioritar în Siria, în Irak și de apariția organizației teroriste Statul Islamic. Dar ea are în spatele ei o realitate cu mult mai profundă decât atât. Este disonanța, ruptura, fractura dintre bogăția de-o parte a Mediteranei și sărăcia endemică de cealaltă parte a Mediteranei”, a explicat Vlad Nistor, invitat în cadrul emisiunii ”Lumini și umbre”, de pe B1 TV.

Istoricul este de părere că Occidentul poartă o mare parte din responsabilitatea evenimentelor din ultimele zile. Vlad Nistor apreciază acest fenomen de migrație a fost declanșat de
”nonintervenția civilizatoare a Occidentului”.

”Eu cred că în foarte mare măsură Europa și aliații ei trans-atlantici are o foarte mare responsabilitate practică. În momentul în care au început prin a permite regimului Bashar al-Assad comiterea unor autentice atrocități, la începutul războiului civil din Siria, care apoi au generat războiul civil și care în ceel din urmă au permis constituirea Statului Islamic. Toate aceste elemente și toată această permisvitate a Occidentului față de evoluțiile de dincolo de Mediterana au făcut ca astăzi să fi putut să apară elementul declanșator, războiul. E vorba despre un alt tip de migrație care a fost declanșată de nonintervenția civilizatoare a Occidentului”, a mai spus Vlad Nistor.

Vlad Nistor, despre criza imigranților


Citeşte mai multe despre:   imigranti,   migratie