Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin a cerut implementarea unor măsuri pentru ”protejarea” rețelelor cibernetice ruse

Vladimir Putin a cerut implementarea unor măsuri pentru ”protejarea” rețelelor cibernetice ruse

Un articol de: - 01 Oct 2014, 20:10
Foto: theguardian.com Externe

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut implementarea unor măsuri destinate "protejării" reţelelor cibernetice ruse, excluzând însă impunerea unui "control total" al statului în mediile online, relatează AFP.
 
"În prezent, este absolut necesar să elaborăm şi să punem în aplicare măsuri suplimentare pentru protejarea spaţiului cibernetic rus", a declarat Putin în cadrul unei reuniuni a Consiliului rus pentru Securitate.

"Nu avem intenţia de a restricţiona accesul la Internet sau de a-l plasa total sub controlul statului", a subliniat Putin.

"Trebuie să îmbunătăţim securitatea site-urilor Internet utilizate de structuri politice pentru a exclude orice ingerinţă ilegală asupra informaţiilor confidenţiale", a insistat Putin.

Totodată, președintele rus a denunţat tentativele anumitor ţări de a "profita de poziţiile dominante asupra spaţiului cibernetic global pentru a atinge obiective economice, politice şi militare", o referire la Statele Unite.

"Numărul atacurilor cibernetice asupra site-urilor ruse a crescut în ultima perioadă, în special în ultimele şase luni", în contextul crizei din Ucraina şi al anexării Crimeei, a explicat Putin.

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Rusia
 
Loading...