Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin anulează linia directă cu cetăţenii ruși: „Nu este necesar să o păstrăm în formatul tradiţional în acest an”

Vladimir Putin anulează linia directă cu cetăţenii ruși: „Nu este necesar să o păstrăm în formatul tradiţional în acest an”

Un articol de: Catinca Giosanu - 09 Sep 2020, 14:56
Vladimir Putin anulează linia directă cu cetăţenii ruși: „Nu este necesar să o păstrăm în formatul tradiţional în acest an” foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Nikolskyi Externe

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a anulat conferinţa de întrebări şi răspunsuri cu publicul, pe care obișnuia să o țină în fiecare an, din cauza crizei epidemice declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, a declarat Kremlinul într-o serie de comentarii publicate miercuri, conform agenției de presă DPA.

Anunțul a fost făcut chiar de purtătorul său de cuvânt, conform publicației The Moscow Times.

 

 

”Nu este necesar să păstrăm Linia Directă în formatul tradiţional”

 

 

Potrivit publicaţiei ruse, Vladimir Putin nu va mai organiza anul acesta conferința sa anuală de întrebări și răspunsuri cu cetățenii, un format ce amintește de marile show-uri televizate, întrucat a găzduit deja evenimente televizate similare în ultimele luni.

„A făcut deja Linia Directă în ultimele luni. Nu este necesar să păstrăm Linia Directă în formatul tradiţional”, a precizat Dmitri Peskov, referindu-se la declaraţiile lui Putin legate de virusul ucigaș SARS-CoV-2.

La un moment dat, Peskov a spus că anumite „elemente” ale Liniei Directe vor fi adăugate dialogului maraton cu presa, prevăzut să aibă loc în decembrie.

Având în vedere faptul că se află la putere de 21 de ani la putere, Vladimir Putin ar fi trebuit să ţină în acest an cea de-a a 18-a sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cetăţenii. Reamintim faptul că preşedintele rus a mai anulat de două ori acest eveniment. Se întâmpla în 2004 şi 2012.Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea

Interesul pentru ”linia directă cu Vladimir Putin” din acest an ar fi putut fi unul record, în contextul crizei economice din Rusia declanșată de noul virus ucigaș de tip SARS-CoV-2, care a dus la moartea a milioane de oameni la nivel global.

În cursul celor 20 de ani de când se află la putere, fie că președinte, fie că premier, Putin a organizat de 17 ori până acum această sesiune - intitulată ”Linie directă cu Vladimir Puțîn”- în care răspundea în direct la întrebările cetățenilor ruși.

Acest format le permitea cetățenilor ruși să sune în studioul de televiziune care găzduia conferință și să-i pună întrebări. Emisiunea dura de obicei câteva ore și se concentra pe probleme interne, precum sistemul de sănătate, economia, infrastructură, învățământul, ș.a.m.d.

Linia Directă 2020 ar fi trebuit să aibă loc într-un context delicat pentru liderul de la Kremlin, marcat de protestele de la periferie, otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, manifestaţiile anti-Lukaşenko din Belarus, menţinerea tensiunilor cu Occidentul şi pandemia de COVID-19, care a lovit puternic economia rusă.

Rusia este a patra cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, având oficial până acum 1.041.007 cazuri, dintre care 18.135 fatale.

 

 

Care sunt efectele consolidării puterii lui Putin asupra României?

 

 

Printr-un “simulacru de referendum”, cum îl caracterizează opozanții lui Putin, citați de BBC News, actualul președinte al Rusiei a impus un control asupra Rusiei până în 2036, atunci când va avea 84 de ani.

Pentru România, această eternizare la putere a lui Vladimir Putin e o veste proastă. În continuare, Republica Moldova va simți presiunea Moscovei, iar drumul către Uniunea Europeană va fi extrem de întortocheat.

Cel mai probabil, conflictul hibrid va continua cu scopul de a răspândi neîncrederea în democrație și în instituțiile naționale și europene.

E greu de spus dacă se va forma o solidaritate europeană împotriva lui Putin. Liderii politici, rând pe rând, vor fi tentați să obțină un avantaj economic de la Rusia, mai ales în ce privește exploatările de gaz și alte materii prime.

De exemplu, actualul președinte al Franței și-a început mandatul ca un critic al Rusiei pentru ca, acum, Emmanuel Macron să se apropie de Moscova pentru a deveni mult mai puțin dependent de SUA din punct de vedere militar și strategic.

„Obiectivul principal al abordării mele față de Rusia este îmbunătățirea condițiilor de securitate și stabilitate colectivă a Europei. Acest proces va dura mulți ani”, a declarat Emmanuel Macron, în urmă cu ceva timp, conform DW News.

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Rusia