Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin avertizează Occidentul: „Sper că nimeni nu va depăși 'liniile roșii'! Unele ţări au dezvoltat un obicei foarte prost de a ofensa Rusia la fiecare ocazie" (VIDEO)

Vladimir Putin avertizează Occidentul: „Sper că nimeni nu va depăși 'liniile roșii'! Unele ţări au dezvoltat un obicei foarte prost de a ofensa Rusia la fiecare ocazie" (VIDEO)

Un articol de: Andrei Vlad - 21 Apr 2021, 16:50
Vladimir Putin avertizează Occidentul: „Sper că nimeni nu va depăși 'liniile roșii'! Unele ţări au dezvoltat un obicei foarte prost de a ofensa Rusia la fiecare ocazie" (VIDEO) Discursul lui Vladimir Putin / Captură France 24 Externe

Vladimir Putin a ieșit la atac, pe fondul tensiunilor dintre Rusia și SUA, NATO, respectiv UE, care au cunoscut o creștere fulminantă. 

În cadrul unui discurs susținut miercuri, președintele rus și-a exprimat nemulțumirea cu privire la afirmațiile dure lansate de SUA și aliații săi.

„Acţiunile neprietenoase împotriva Rusiei continuă. Unele ţări au dezvoltat un obicei foarte prost de a ofensa Rusia la fiecare ocazie şi, de cele mai multe ori, fără niciun motiv. Pare a fi un nou sport: cine reuşeşte să spună ceva mai tare decât alţii", a declarat Vladimir Putin, în discursul anual despre „Starea Naţiunii" rostit în Adunarea Federală, Parlamentul Rusiei.

 

Vladimir Putin: „Vom defini liniile roşii în fiecare situaţie"

 

La rândul său, Putin a avertizat țările occidentale, după ce în cursul anului a avut poziții mai degrabă moderate, prin intermediul purtătorului de cuvânt. 

„Trebuie să spun următorul lucru: Noi avem răbdare, responsabilitate, profesionalism, încredere în noi înşine şi în corectitudinea noastră, precum şi în logica normală atunci când luăm decizii. Dar sper că nimeni nu va decide să depăşească aşa-numitele 'linii roşii' în relaţiile cu Rusia şi vom defini liniile roşii în fiecare situaţie", a transmis Putin. 

Discursul lui Vladimir Putin a fost rostit în contextul în care Rusia și-a concentrat din nou trupele la granița Ucrainei, iar mai mulți oficiali americani, inclusiv Joe Biden, au lansat diverse avertismente și atacuri la adresa politicii Moscovei și a liderului de la Kremlin.

 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Rusia