Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Putin, avertisment dur pentru Biserica Ortodoxă: Vor fi consecinţe grave

Putin, avertisment dur pentru Biserica Ortodoxă: Vor fi consecinţe grave

Un articol de: B1.ro - 31 Oct 2018, 18:49
Putin, avertisment dur pentru Biserica Ortodoxă: Vor fi consecinţe grave Externe

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat miercuri asupra unor ”consecinţe grave” după ce Patriarhia Constantinopolului a recunoscut independența Bisericii Ortodoxe Ucrainene de Biserica Ortodoxă Rusă, iar Patriarhia Moscovei a rupt legăturile cu Patriarhia Ecumenică. Este prima reacție a liderului de la Kremlin pe acest subiect. El a insistat, totodată, că Rusia va apăra cu fermitate drepturile şi interesele conaţionalilor din afara ţării, informează AFP.

”Aş dori să subliniez un lucru: politizarea unui domeniu atât de sensibil sfârşeşte întotdeauna cu cele mai grave consecinţe, în primul rând pentru cei care fac asta”, a declarat Putin, care s-a referit apoi și la încercări ”de a rupe legăturile dintre Biserica Rusă şi credincioşii săi din străinătate”.

”Datoria noastră comună - mai presus de toate în faţa oamenilor - este de a păstra unitatea spirituală şi istorică a ortodocşilor”, a subliniat preşedintele rus.

Referitor la încălcarea drepturilor populaţiei rusofone, Putin a declarat că în ”Ucraina se întâmpla aceasta (...); se întâmplă şi în ţările baltice şi într-o serie de alte state unde se rescrie istoria, se duce o luptă cu monumentele şi cu limba rusă”.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Biserica Ortodoxa Romana,   Ucraina,   Constantinopol