Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin cere relansarea relațiilor dintre Rusia și SUA. Propune un acord pentru evitarea atacurilor cibernetice reciproce

Vladimir Putin cere relansarea relațiilor dintre Rusia și SUA. Propune un acord pentru evitarea atacurilor cibernetice reciproce

Un articol de: Andrei Ștefan - 25 Sep 2020, 16:26
Vladimir Putin cere relansarea relațiilor dintre Rusia și SUA. Propune un acord pentru evitarea atacurilor cibernetice reciproce foto: Hepta.ro / DPA Images Externe

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a declarat că intenționează să încheie un acord cu Statele Unite, care să garanteze evitarea atacurilor cibernetice reciproce, inclusiv implicarea în alegerile electorale, scrie Reuters.

 

Vladimir Putin cere relansarea relațiilor cu SUA

 

Liderul de la Kremlin a cerut relansarea relaţiilor Rusiei cu Statele Unite şi semnarea unui acord de evitare a incidentelor cibernetice.

„Una dintre principalele provocări strategice de acum este riscul unei confruntări de amploare în sfera digitală. Am vrea să apelăm din nou la Statele Unite cu o propunere de aprobare a unui program complet de măsuri practice pentru resetarea relaţiilor bilaterale în domeniul utilizării tehnologiei informaţionale şi de comunicaţii", a precizat Putin.

În ultima perioadă, Centrul Naţional pentru Securitate Cibernetică (NCSC) a avertizat că hackeri din mai multe țări (precum China, Coreea de Nord și Rusia) intenționează să influențeze rezultatul scrutinului prezidenţial din SUA, din luna noiembrie.

Serviciile de informaţii americane au ajuns la concluzia că Rusia a încercat să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale desfăşurate în SUA în 2016 în favoarea lui Donald Trump, care a câştigat în fața lui Hillary Clinton.

 

Donald Trump refuză tranziția pașnică a puterii, dacă va pierde alegerile

 Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Cetățenii SUA își vor alege președintele pentru următorii patru ani în 3 noiembrie 2020, iar lupta se dă între liderul republican de la Casa Albă și contracandidatul său democrat, fostul vicepreședinte Joe Biden.

Preşedintele SUA nu a oferit un răspuns clar la întrebarea dacă va exista un transfer paşnic al puterii, în cazul în care pierde alegerile, scrie USAToday.

„Ei bine, va trebui să vedem ce se întâmplă”, a declarat șeful statului american, refuzând să spună dacă va accepta rezultatul alegerilor, în cazul în care va pierde în fața lui Joe Biden.

Mai mult, Trump a glumit, spunând că va rămâne în funcţie cu mult peste cele două mandate constituţionale.

De fapt, acesta are temeri cu privire la buletinele de vot şi la votul prin intermediul e-mailului.

„Buletinele de vot sunt un dezastru”, susţine Donald Trump, suspectând că votul electronic poate fi fraudat. De asemenea, Trump nu este dat favorit de sondaje, însă aceeași situație a fost și în fața lui Hillary Clinton.

Acum, Donald Trump a ales o nouă abordare pentru viitoarele dezbateri prezidențiale, încercând o tactică diferită de cea din 2016 – de această dată, exersează, potrivit Fox News.

Politico susține că președintele în exercițiu studiază reacțiile lui Joe Biden în dezbateri și alte situații, încercând să îl atace pe contracandidatul său democrat, într-un efort care vizează stârnirea unor răspunsuri incoerente sau nesatisfăcătoare, astfel încât să alimenteze linia de discurs construită în jurul vârstei pe care o are fostul vicepreședinte american.

Astfel, echipa lui Trump caută cuvinte cheie, fraze, sintagme, sloganuri, care să îl facă pe Biden să își iasă din fire în timpul dezbaterii.

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   SUA,   Vladimir Putin,   alegeri SUA 2020,   Donald Trump