Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin cere serviciilor secrete măsuri ferme împotriva „politicii occidentare la îngrădire a Rusiei": „Își doresc să submineze valorile societății noastre"

Vladimir Putin cere serviciilor secrete măsuri ferme împotriva „politicii occidentare la îngrădire a Rusiei": „Își doresc să submineze valorile societății noastre"

Un articol de: Andrei Vlad - 24 Feb 2021, 19:14
Vladimir Putin cere serviciilor secrete măsuri ferme împotriva „politicii occidentare la îngrădire a Rusiei": „Își doresc să submineze valorile societății noastre" Foto: Hepta - Sputnik / Alexei Druzhinin Externe

Rusia pierde din ce în ce mai multă credibilitate la nivel internațional, motiv pentru care Vladimir Putin a decis că este cazul să se ia măsuri ferme. Președintele de la Moscova a cerut joi, serviciilor secrete să oprească ofensiva occidentală împotriva țării sale, informează Agerpres. 

În opinia lui Vladimir Putin, demersurile occidentului, de denigrare a Rusiei, au drept scop final acapararea statului pe care-l reprezintă. Președintele rus a dat exemplu fostele state ale spațiului sovietic. 

„Ne lovim de aşa-numita politică de îngrădire a Rusiei. Nu este vorba despre competiţie, care este un lucru firesc în relaţiile internaţionale. Este o politică destul de agresivă şi consecventă menită să ne perturbe dezvoltarea, încetinind-o, să creeze probleme de-a lungul perimetrului nostru apropiat, prin provocarea instabilităţii interne, subminarea valorilor care unesc societatea rusă, pentru ca în final să slăbească Rusia şi să o pună sub control extern, exact modul de acţiune pe care-l observăm în unele ţări din spaţiul post-sovietic", a declarat Vladimir Putin

 

Guvernul Rusiei, ofensivă puternică împotriva giganților americani din social media

 

În aceeași zi, ministrul rus de externe Serghei Lavrov s-a lansat într-un rechizitoriu anti-occidental, în cadrul unei intervenții prin videoconferinţă la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Lavrov și-a exprimat nemulțumirea față de „egoismul” ţărilor occidentale şi dorinţa lor de „a profita de pe urma pandemiei, pentru a pedepsi guvernele indezirabile”, potrivit France Presse.

De asemenea, oficialul de la Externe a criticat „intoleranţa faţă de punctele de vedere alternative”, manifestată de „cei care de decenii predică libertatea de exprimare în lumea întreagă”. Lavrov a amintit și de interzicerea unor posturi TV ruse în Ucraina şi în ţările baltice, respectiv interdicţiile impuse de reţelele sociale americane. Ministrul rus a spus despre giganții americani din social media că „manipulează deschis opinia publică, prin interzicerea sau cenzurarea conţinuturilor”.

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Rusia