Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin denunță cererile lui Obama și Hollande de înlăturare a liderului sirian Bashar al-Assad

Vladimir Putin denunță cererile lui Obama și Hollande de înlăturare a liderului sirian Bashar al-Assad

Un articol de: - 29 Sep 2015, 17:18
Vladimir Putin denunță cererile lui Obama și Hollande de înlăturare a liderului sirian Bashar al-Assad Foto: blogs.reuters.com Externe

Președintele rus Vladimir Putin a criticat apelul omologilor săi, Barack Obama și Fracois Hollande, de a-l înlătura de la putere pe liderul sirian Bashar al-Assad, informează publicaţia Le Point.

"Am cel mai mare respect pentru omologul meu american şi pentru cel francez, însă ei nu sunt cetăţeni sirieni şi nu trebuie prin urmare să fie implicaţi în alegerea liderilor unei alte ţări", a declarat Vladimir Putin în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Naţiunilor Unite de la New York.

Putin nu a fost de acord nici cu lansarea de lovituri împotriva Statului Islamic în Siria , acuzându-și omologii că vor să decidă cine trebuie să conducă țara, deja devastată de război.

Deși acest subiect a creat tensiuni între liderul american și Putin, liderul de la Kremlin a precizat că întâlnirea a fost "constructivă şi (...) în mod surprinzător deschisă".

De asemenea, Putin a prezentat la  Consiliului de Securitate al ONU o rezoluție pentru formarea unei coaliții internaționale, similară "celei contra lui Hitler" de luptă contra grupării jihadiste Stat Islamic.

Potrivit rezoluției, coaliția politică și militară împotriva grupării teroriste ar trebui să includă Iranul și regimul sirian, un aliat al Moscovei. În schimb, Putin a exclus posibilitatea să trimită în Siria trupe terestre.

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   Barack Obama,   Bashar al-Assad,   Stat Islamic