Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Vladimir Putin, dezvăluiri despre cine conduce de fapt Statele Unite: Președinții vin și pleacă, dar politica rămâne aceeași. Bărbații în costume negre urmează interesele elitei SUA (VIDEO)

Vladimir Putin, dezvăluiri despre cine conduce de fapt Statele Unite: Președinții vin și pleacă, dar politica rămâne aceeași. Bărbații în costume negre urmează interesele elitei SUA (VIDEO)

Un articol de: - 02 Iun 2017, 09:24
Vladimir Putin, dezvăluiri despre cine conduce de fapt Statele Unite: Președinții vin și pleacă, dar politica rămâne aceeași. Bărbații în costume negre urmează interesele elitei SUA (VIDEO) Externe

Președintele rus Vladimir Putin afirmă, într-un interviu pentru publicația franceză Le Figaro, că președintele SUA este cel mai des doar o figură cunoscută a administrației, nu și cel care decide. 

Liderul de la Kremlin consideră că președintele SUA este ales ținând cont de ideile și meritele pe care le are, dar că rareori este capabil să conducă. Alegerea liderului american este un proces care are ca scop satisfacerea iluziei democrației, susține Putin, adăugând că de fapt, la conducerea SUA se află ”bărbații în costume negre”, necunoscuți de public. 

"Știți, am avut discuții cu un președinte al SUA, apoi cu al doilea, cu al treilea… Președinții vin și pleacă, dar politica rămâne aceeași. Aveți idee de ce se întâmplă acest lucru? Pentru că birocrația deține de fapt puterea. Deci, o persoană este aleasă, vine cu propriile idei, după care oamenii cu serviete vin să-l viziteze - bine îmbrăcați, în costume negre, cumva ca cel pe care îl port, cu deosebirea că în locul unei cravate de culoare roșie au una neagră sau bleumarin. Și îi explică ceea ce trebuie să facă - și toată retorica schimbării, vedeți? Acest lucru se întâmplă de fiecare dată, de la o administrație la următoarea", a declarat Putin.

Vladimir Putin, dezvăluiri despre cine conduce de fapt Statele Unite: Președinții vin și pleacă, dar politica rămâne aceeași. Bărbații în costume negre urmează interesele elitei SUA

Președintele rus a vorbit și despre relațiile țării sale cu NATO, subliniind că Alianța ar trebui să nu mai prezinte Rusia drept principala amenințare și acuzând statele occidentale că au ”o politică îngustă”. 

"Ce a fost interesant pentru mine la recenta reuniune NATO este că s-a spus că se dorește îmbunătățirea relațiilor cu Rusia. Atunci de ce urmează să crească bugetul destinat apărării. Împotriva cui vor să pornească un război? 

Există niște contradicții aici - dar nu e problema noastră. Decizia privind cine trebuie plătit și cât, aparține statelor membre NATO - nu suntem îngrijorați din acest motiv. Ne îngrijim de propriile capacități de apărare, o facem bine și avem o viziune în viitor. Ne asigurăm securitatea noi înșine.

Din punctul nostru de vedere, mă veți scuza, considerăm că partenerii noștri din Europa și SUA au o politică îngustă. Nu privesc cu un pas înainte, nu au această strategie, care pare să fi dispărut.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Cred că ne dorim cu toți siguranță, securitate, prosperitate și cooperare - așa că nu trebuie inventată mitica amenințare rusă și un soi de război hibrid. Mai întâi inventezi această amenințare, apoi îți este teamă de ea, iar pe această bază îți construiești politica. Acest tip de politică nu are viitor - există doar un singur viitor - cel al cooperării în toate sferele de activitate, incluzând aici și securitatea", a mai spus președintele rus. 

Vladimir Putin a mai declarat că etse nevoie de o colaborare la nivel internațional pentru eliminarea terorismului. 

"După atentatul de la Paris, o teribilă tragedie, președintele Hollande a vizitat Rusia. Împreună cu Francois am hotărât asupra unor puncte mutuale de acțiune, așa că a fost ordonată deplasarea portavionului Charles de Gaulle către țărmurile Siriei. Apoi, Francois a plecat la Washington, și asta a fost. Portavionul Charles de Gaulle își schimbă direcția către Canalul Suez. Asta a fost, cooperarea noastră cu Franța a încetat încă înainte de a începe. Puteți decide cine dintre voi conduce, cine are puterea de a discuta? Cine poate face asta? Suntem întotdeauna gata pentru dialog, suntem deschiși pentru cooperare", a mai spus Vladimir Putin.
 

Citeşte mai multe despre:   Vladimir Putin,   SUA,   NATO,   presedinte